slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απο την Κωμιακή ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΚ Ο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ


Ο κ. Βασίλειος Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός και Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚ. Ο κ. Μπαρδής βρίσκεται στο τιμόνι του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ανδρέα Καρταπάνη λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Έχοντας χαράξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της Υγείας, ο
κ. Μπαρδής αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΕΚ σε μια κρίσιμη, για τον κλάδο, περίοδο. Υπογραμμίζεται ότι ο νέος Πρόεδρος έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Συντονισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Διοικητικός Διευθυντής στο "Θριάσιο" Νοσοκομείο, Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” του ΤΥΠΕΤ, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πε.Σ.Υ. Κρήτης, καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής κοστολόγησης του ΚΕΣΥ. Ο κ. Μπαρδής είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Νοσοκομείων, στη Δημόσια Διοίκηση (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (London School of Hygiene and Tropical Medicine), ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο γύρω από τον τομέα της υγείας.


Ο πρώην Πρόεδρος, κ. Καρταπάνης δήλωσε: “Οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ στα καθήκοντα του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΚ, με τη δέουσα προσήλωση και τη διάθεση χρόνου που απαιτείται. Για τον λόγο αυτό υπέβαλλα, ως όφειλα, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου. Από το 2012, όταν και εξελέγην σε αυτή τη θέση, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου να κρατήσουμε «ζωντανό» τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, έναν τομέα που απασχολεί άμεσα περισσότερα από 25.000 άτομα, παρέχοντας έμμεσα 30.000 θέσεις εργασίας επιπλέον, μέσω συνεργασιών. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπαρδή για την εκλογή του στην προεδρία του Δ.Σ. και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας”.

Ακολούθως, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος, κ. Μπαρδής έκανε την εξής δήλωση: “Λαμβάνω τη σκυτάλη της Προεδρίας του Δ.Σ. του ΣΕΚ, σε μια δύσκολη στιγμή για τον τομέα της ιδιωτικής Υγείας. Από την εξέλιξη των ανοικτών ζητημάτων που βρίσκονται μπροστά μας, όπως είναι το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων και των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, το claw back και οι συνθήκες συνεργασίας των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, θα εξαρτηθεί, όχι μόνο η βιωσιμότητα της ιδιωτικής υγείας, αλλά εν γένει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας. Ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των μελών του ΣΕΚ. Εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαριστώ θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Σύνδεσμο καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του”.

Ο ΣΕΚ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες. Καλύπτοντας το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας υγείας συγκρατεί κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό στη χώρα σε μια εποχή που μαστίζεται από brain drain, συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Λειτουργεί συμπληρωματικά του δημοσίου τομέα υγείας αλλά καλύπτει και επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις υψηλής τεχνολογίας που αδυνατεί να καλύψει το δημόσιο αποτελώντας κομβικό παράγοντα διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
medispin

Δεν υπάρχουν σχόλια: