slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος: Η περιφερειακή αρχή λαϊκίζει και κερδοσκοπεί πολιτικά με τη φτώχεια του κοσμάκη!

 ·        «80 ημέρες πριν τις Περιφερειακές Εκλογές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σύρο»!
·        Μαχαιρίδης – Πουσσαίος και Δεκαβάλας να φωνάξουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που τους στήριξε το 2010 και τους στηρίζει και σήμερα να το εγκαινιάσει!

Προ  ολίγων ημερών μέσω δημοσιευμάτων πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να φέρει ως θέμα, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στη Σύρο! Αυτό έγινε στην τελευταία του συνεδρίαση στις 24/2/2014.
Την ενέργεια αυτή θα την κρίναμε ως απόλυτα θετική και ότι δεν υποκρύπτει πολιτική στόχευση και πολιτική κερδοσκοπία εάν είχε υλοποιηθεί στα πρώτα Περιφερειακά Συμβούλια (του 2011) όταν ορίζαμε εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου και καθορίζαμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Ρόδο. Είχαμε επισημάνει την ανάγκη να δημιουργηθεί κοινωνικό παντοπωλείο και στη Σύρο. Αυτή την ανάγκη ο κ. Μαχαιρίδης και ο κ. Πουσσαίος  σε συνεργασία - όπως λένε - με τον επί 24 χρόνια Δήμαρχο της Σύρου κ. Δεκαβάλα την ανακάλυψαν 80 ημέρες πριν τις Περιφερειακές Εκλογές!
Δεν μας προξενεί εντύπωση διότι ο κ. Μαχαιρίδης ανακάλυψε τις Κυκλάδες περιοδεύοντάς σε αυτές στο τρίτο και τελευταίο έτος της θητείας του. Ούτε και η αργοπορία στη λήψη αποφάσεων που έδειξε ο κ. Πουσσαίος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε μας προξενεί εντύπωση η καθυστερημένη συνεργασία τους με το Δήμαρχο κ. Δεκαβάλα. Ίσως αυτό να συνδυάζεται με τη συνεργασία που προγραμματίζουν ενόψει των Περιφερειακών εκλογών. Τους συνδέουν πολλά…
Τους συνδέει η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014. Τους συνδέει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τη φτώχεια την έχουν δοκιμάσει έντονα πολλές οικογένειες στη Σύρο εδώ και αρκετό καιρό και την αγνοούσαν οι «άρχοντες» της αυτοδιοίκησης. Ευτυχώς που υπήρχε η εκκλησία μας (ορθόδοξη και καθολική) και στήριξε τους δεινοπαθούντες πολίτες του νησιού.
Καμία αξιοπιστία και κινήσεις σπασμωδικές από την κουρασμένη και αποχωρούσα Περιφερειακή Αρχή.
Ο Περιφερειακός Συνδυασμός μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει κάθε θετική δράση και είχαμε προτείνει εδώ και χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στη Σύρο.
Η ενημέρωσή μας μέσω δημοσιευμάτων και οι καθυστερημένες και προεκλογικού τύπου ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής μας υποχρεώνουν να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη των Κυκλάδων (και της Δωδεκανήσου) που άλλωστε βίωσε μια χαμένη τριετία με αυτή τη Διοίκηση στη Π.Ν.Α. Εμείς, στηρίξαμε με την ψήφο μας την ίδρυσή του κοινωνικού παντοπωλείου, όμως, επιβάλλεται να εκφράσουμε τις παρατηρήσεις μας για αυτή την απόφαση και το χρονικό διάστημα που εισήχθη για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Υ.Γ.  Προτείνουμε στον κ. Μαχαιρίδη, στον αποχωρούντα αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο και στον προσχωρήσαντα στην παράταξη του κ. Περιφερειάρχη κ. Δεκαβάλα να καλέσουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να εγκαινιάσει το κοινωνικό παντοπωλείο!
Ελπίζουμε να βρει χρόνο από τις διαλέξεις του στο εξωτερικό για να εξηγήσει και στον κόσμο γιατί έφερε την Τρόικα και την οικονομική κατοχή το 2010 στη χώρα μας, για τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων και για τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Τους θυμίζουμε, εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ τους στηρίζει και ότι το 2010 ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήταν και τότε κοντά τους…
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


Περιγραφή: C:\Documents and Settings\doe11.OMOSPONDIA\Επιφάνεια εργασίας\Nea_EpohiGiaTaNisiaMas.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: