slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση της (O.M) του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ για τις Ευρωεκλογές

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου ευχαριστεί τους συνδημότες μας που τίμησαν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Μάη, καθώς επίσης, τους φίλους και τα μέλη της που δούλεψαν με αυταπάρνηση στην τριπλή εκλογική μάχη των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών .
Η ψήφος των συνδημοτών μας στις Ευρωεκλογές αποτελεί μια συνειδητή και ώριμη πολιτική πράξη, που δείχνει ότι κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα διάφορα εμπόδια, ψευτοδιλήμματα  και τις παγίδες που αντιμετώπισαν στις....
δημοτικές εκλογές.

Πρώτα και κύρια ήταν ψήφος ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής Σαμαρά/Βενιζέλου, της πολιτικής των μνημονίων και της πρόσδεσης της Ελλάδας στο άρμα της Μέρκελ και των συνεργατών της.

Επίσης, ήταν ψήφος τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο και την ιστορικής σημασίας πολιτική συνεισφορά  του συμπατριώτη μας Μανώλη Γλέζου, από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Συγχρόνως,  ήταν και ψήφος επιδοκιμασίας της στάσης της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Νάξου στα φλέγοντα τοπικά ζητήματα, για τα οποία αγωνίστηκε μαζί με τους πολίτες, στη πρώτη γραμμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, έξω και μέσα στη βουλή, για την υπεράσπιση:

·      των λιμνών και των παραλιών, των δημόσιων χώρων, της γης μας από το ΤΑΙΠΕΔ, τους τραπεζίτες

·      των νερών μας από την παραχώρησή τους στην προς πώληση ΕΥΔΑΠ Νήσων

·      του Νοσοκομείου Κ.Υ Νάξου και της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά

·      των επαγγελματιών μας από τα μεγάλα πολυκαταστήματα

·      του τοπίου μας από τα αιολικά πάρκα και από κάθε περιβαλλοντική καταστροφή

·      του δικαιώματος εργασίας  των σμυριδεργατών και την αποτροπή της  ιδιωτικοποίησης

·      την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων έναντι της προωθούμενης   καύσης

·      του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού κράτους

·      της ζωής μας από τα μνημόνια

Η νέα δημοτική αρχή δεν έλαβε καμιά λευκή επιταγή να χειριστεί  τις μνημονιακές   δεσμεύσεις που προωθούνται για τη Νάξο και  που σκόπιμα θέλησαν να μείνουν έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση των δημοτικών εκλογών. Οφείλει  να σεβαστεί και να συνταχθεί με την άποψη της πλειοψηφίας, όπως αυτή εκφράστηκε  μέσα από την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο.

Με την πρωτιά στη Νάξο για δεύτερη φορά και με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ (+7%) και το ΠΑΣΟΚ (+20%), ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σαφώς ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του δημοκρατικού και  αντιμνημονιακού χώρου.  Μόνο με τη συσπείρωση όλων των δημοτών μας γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί η δεξιά πολιτική της επόμενης πενταετίας στο Δήμο Νάξου.

Με αναβαθμισμένο αίσθημα ευθύνης η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου,  θα συνεχίσει τον αγώνα της,  με παρεμβάσεις  στη Βουλή, μέσα στο Δήμο και την Περιφέρεια,  μέσα στα κινήματα για την ολοκληρωτική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος επιτυγχάνοντας τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Νάξος, η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: