slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Πάρο ο Γιώργος Λεονταρίτης στο μνημόσυνο για τον ήρωα Νικόλαο Στέλλα



 Την Κυριακή 1 Ιουνίου ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων  κ. Γιώργος Λεονταρίτης  μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Μπιζά παρευρέθηκαν στο  μνημόσυνο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Μάρπησσα  της Πάρου για τον ήρωα Νικόλαο Στέλλα που απαγχονίστηκε από τους Γερμανούς τον Μάιο του 1944.


 
     Κατόπιν της παραπάνω εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με  φορείς και συλλόγους της Νοτιοανατολικής Πάρου για να συζητήσουν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Κατατέθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι σχολικές υποδομές, οι ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων , και η έλλειψη ενός κλειστού γυμναστηρίου για την νεολαία του νησιού .
Ειδικά για το θέμα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε ότι θα στηρίξει και θα ασκήσει πιέσεις για την υλοποίηση του εφόσον ο Δήμος Πάρου ολοκληρώσει  την σχετική μελέτη και προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις που έχουν ζητηθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου. Το παραπάνω έργο θα πρέπει να υλοποιηθεί την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ( με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 ) διότι είναι απίθανο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, αφού οι σχετικές χρηματοδοτήσεις (περίπου 10 εκ. € ) θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν αποκλειστικά σχολικά κτίρια. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: