slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

ΕΧΟΥΝ ακούσει τ’ αφτιά τους πολλά, πάρα πολλά… Έχουν δει τα μάτια τους πολλά, πάρα πολλά… Έχουν κερδίσει την αυτοδιοικητική κάλπη σε κάποιες άλλες εποχές… Έχουν δώσει και έχουν πάρει από τον θεσμό της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Της έχουν δώσει χρόνο από την ζωή τους αν μη τι άλλο, έχουν εισπράξει δε και χαρές και λύπες. Έχουν ακούσει και «συγχαρητήρια!» αλλά και παράπονα. Για πάνω από δεκαπέντε χρόνια ο καθένας στον χώρο και στην… ηλεκτρική καρέκλα του δημάρχου. Γι’ αυτό και έχουν άποψη για τις εκλογές, τιε τελευταίες δημοτικές εκλογές, τις «καλλικράτειες» που ολοκληρώθηκαν στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε δύο Κυριακές μέσα (18 & 25 Μαΐου 2014)
«Συγκρατημένοι» οι δύο πρώτοι, «επιθετικός» ο τρίτος…
Για ποιους ο λόγος; Για τον Κώστα Λατίνα, τον Βασίλη Κόκκοτα και τον..... Νικόλα Βασιλάκη. Και οι....
τρείς πολύπειροι αυτοί αυτοδιοικητικοί σχολιάζουν σήμερα για λογαριασμό της «Κ» τις δεύτερες «καλλικράτειες» δημοτικές εκλογές στον ημέτερο δήμο.
Ο λόγος τους απέριττος. Σαφής. Καθαρός.
Να, πώς σχολιάζουν τις δημοτικές εκλογές οι προαναφερθέντες πρώην δήμαρχοι που στο ξεκίνημα της συζητήσεως που είχαμε μαζί τους, επεσήμαναν: «Κώστας Λατίνας: «Αν θέλει να ξανακατέβει ο Νίκος Μαϊτός θα πρέπει να κάνει πιο προσεγμένες επιλογές». Βασίλης Κόκκοτας: «Πάει ο καιρός, Γιάννη, που οι βουλευτές είχαν το ‘πάνω χέρι’. Έχω ξαναπεί ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έχουν ισχυρή δύναμη. Εκεί που κρίνεται μια δημοτική αρχή είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Νικόλας Βασιλάκης: «Κάποτε ένας δήμαρχος είχε πει σε προεκλογική του ομιλία ότι τα έργα δεν φέρνουν ψήφους. Ψήφους φέρνουν άλλα πράγματα’. Αυτό τα λέει όλα».
Οι σημαντικότερες, κατά προσωπική μας άποψη, δηλώσεις τους είναι οι ακόλουθες: «Λάθος, επιλογές, ο Ν. Μαϊτός.» (Κ. Λατίνας) «Όταν αποφασίζει το ‘αφεντικό’, τα σχόλια είναι περιττά.» (Βασίλης Κόκκοτας) «Θα ζητήσω διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο για την περίοδο Μαργαρίτη.» (Νικόλας Βασιλάκης)
Πιο συγκρατημένοι, πιο συγκαταβατικοί, θα έλεγα, στις δηλώσεις τους οι δύο πρώτοι. Ο τρίτος, σαφώς πιο «επιθετικός». Άλλωστε, συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές και εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Μαϊτού.
Η Κυκλαδική πήρε και από τους τρείς ένα σχόλιο – ένα σχόλιο που ασφαλώς «μετράει» περισσότερο από το σχόλιο που ένας, ο οποίος ουδέποτε καταπιάστηκε με τα κοινά του τόπου μας, θα μπορούσε να κάνει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: