slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος του Φιλωτίου Βασίλης Ηλία Κρασσάς.απαντά σ' αυτούς που ανησυχούν για το ΣΜΑ

Οι χαμένοι των εκλογών, ζαλισμένοι ακόμη από την χασούρα τους, ψάχνουν για δικαιολογίες και τις βρίσκουν στα... σκουπίδια!
Όπως συνηθίζουν, καταγγέλλουν ότι τάχα έχει αποφασισθεί από το Δήμο, να πάει στις Ρίκες ο ΣΜΑ.
Τίποτε τέτοιο δεν συμβαίνει. Κανένα τέτοιο θέμα δεν έχει έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Φωνάζουν και τα τσιράκια των αφεντικών χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται. Φωνάζουν χωρίς να....



ξέρουν τι είναι ο ΣΜΑ.
Και φωνάζουν αυτοί που στράβωσαν το χωριό με τα έργα τους, που μοίρασαν το χωριό σε δικούς τους και ξένους, που άφησαν να φύγει από το Φιλώτι η έδρα του Δήμου Δρυμαλίας, επειδή έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι για να σιγουρέψουν τις  θέσεις τους στις εκλογές του Καποδίστρια. Γι' αυτό και ο λαός του Φιλωτιού τους έχασε στις προηγούμενες εκλογές το 2010 και τους αποτέλειωσε προχτές στέλνοντάς τους στην ανακύκλωση!
Αλλά και αυτοί που συνεχεία ανησυχούν για τα οικολογικά  τους  λέμε να μην ανησυχούν  και περιμένουμε τις προτάσεις τους όπως έξαλλου έχουν δηλώσει.
Η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητάς μας, έχει αποδείξει ότι αποφασίζει και ενεργεί με ψυχραιμία και διαφάνεια, με μοναδική έγνοια το καλό του χωριού και όλων των Φιλωτιτών, που γι' αυτό την εμπιστεύτηκαν σε δύο συνεχόμενες εκλογές.
Έτσι και τώρα παρακολουθεί το θέμα από κοντά. Εάν υπάρχουν εξελίξεις θα ενημερώνει τον κόσμο και βεβαίως όταν και αν έλθει τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα υποστηρίξει τη σωστή λύση με σοβαρότητα και επιχειρήματα.
Ας μη φωνάζουν λοιπόν μόνο για εντυπώσεις οι χαμένοι.
Έχουν πέντε χρόνια καιρό να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν. Υπομονή χρειάζεται!
Η εκλεγμένη πλειοψηφία του Φιλωτιού, νοιάζεται και ενεργεί για το καλό του.

                                                                                             Ο Πρόεδρος

                                                                                   Βασίλης Ηλία Κρασσάς

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Προσπαθώ, αλλά δύσκολο να καταλάβω, σε ποιους απευθύνεται με το παραπάνω κείμενο του, ο «περισπούδαστος», εκτός των άλλων και στα περιβαλλοντικά, πρόεδρος του Φιλωτιού.
Από τη μια δείχνει τους Φιλωτίτες Βασίλη Βρούτση και Βασίλη Θεωνά, που πρώτοι κατήγγειλαν το θέμα του ΣΜΑ στις Ρίκες, χωρίς να ξέρουν οι «άσχετοι» τι είναι αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται.
Από την άλλη φαίνεται ότι δείχνει εμένα, επειδή θεωρεί, όπως και ο «σπόνσορας» του Απ. Ψαρράς, ότι με τα έργα που έκανα «στράβωσα» το χωριό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι από αγάπη για το χωριό τους και προκειμένου να το ξεστραβώσουν, όχι μόνο δεν έκαναν κανένα έργο, αλλά προσπάθησαν να αχρηστεύσουν και αυτά που είχαν γίνει. Αυτή ήταν η ζηλευτή προσφορά των οκτώ χρόνων τους στο Φιλώτι, για την οποία νοιώθει υπερήφανος ο κ. Κρασσάς και την οποία μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και διαφάνεια για ακόμη πέντε χρόνια. Για τη διαφάνεια θα τα πούμε σύντομα και μένω εδώ, επειδή η γραφή, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του, δεν αξίζουν παρά πέρα σχολιασμού.

πολίτης είπε...

https://www.facebook.com/naxios/posts/665411053530490

πολίτης είπε...

6 ώρες · Δεν μου αρέσει · 2

νικος μπαμπουνης αγαπητε φιλε βασιλη κρασσα!το κειμενο που δημοσιευεις{δεν στεκομαι στο καθ'υπαγορευσιν}εμπεριεχει μια λαθος αντιληψη!τα γεγονοτα δεν τα παρακολουθουμε αλλα συμμετεχουμε ενεργα,αποκαλυπτουμε προθεσεις και πραξεις,χτυπαμε και γροθια στο μαχαιρι αν χρειασθει,προκειμενου να ειμαστε συνεπεις στις αποψεις μας και σε αυτα που λεμε στην κοινωνια!σου θυμιζω οτι εχω δωσει δειγματα γραφης ,οταν μεσα απο την εφημεριδα το φιλωτι την περιοδο της ονοματοδοσιας και τηςεδρας του δημου Δρυμαλιας μαζι με τον αειμνηστο αγαπημενο φιλο λιανο βλασερο και την υπολοιπη εξαιρετικη και εντιμη ομαδα συνεργατων δωσαμε αγωνα και,ευαισθητοποιησαμε τους πολιτες,δεν μιλαω λοιπον εκ του ασφαλους και απο τον καναπε μου .αλλωστε γνωριζεις εσυ ο ιδιος οτι ειμαι και παραμενω στην πρωτη γραμμη του αγωνα για το χωριο και τη ναξο!αγωνιζομαστε τοτε κυριως απεναντι σε ομοιδεατες μας γιατι πιστευαμε οτι εχουν λαθος αντιληψη και λαθος πρακτικη!το ιδιο πρεπει να κανεις και συ ανεξαρτητα ποιος ειναι απεναντι σου!θυμησου οτι τους δινεις δεν σου δινουν!πρωτα το χωριο και τα παιδια μας βασιλη και μετα αυτοι που παιρνουν αποφασεις για μας χωρις εμας!αφου ειναι ετσι!αγωνας λοιπον !για καλυτερη ζωη!για να μην περασουν οι σχεδιασμοι τους!σκουπιδια ειναι αυτοι που θελουν να τα φερουν μεσα στα σπιτια μας οχι αυτοι που το αποκαλυπτουν!αγωνας λοιπον φανερος και στο φως!ποιοι, που, ποτε, γιατι..να μαθαινουν οι φιλωτιτες!
4 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 2
νικος μπαμπουνης

πολίτης είπε...

Τέλος πάντων ,μεγάλη κουβέντα πιάσαμε σχετικά με θέματα που αφορουν την ιστορια του χωριου αλλα και την συμπεριφορα του καθενος από εμας.Και επειδη στην ανακοινωση σου φιλε βασιλη ασχολεισαι με ένα θεμα που με την τοτε εφημεριδα μας πρωτοι ειχαμε σηκωσει αυτό το θεμα,για λογους αρχης και δικαιοσυνης και επειδη πιστευω ότι οι αρχες και οι αξιες ασκουνται εμπρακτα για την αποκατασταση της αληθειας πρεπει να πω τα εξης:αρκετο καιρο μετα ,όταν ο θορυβος ειχε σταματησει,ο Νικολας που τοσο μεγαλη κριτικη του ειχαμε κανει μου εδωσε και μου εδειξε όλα τα εγγραφα που ειχε κανει η κοινοτητα προκειμενου η εδρα να είναι το χωριο μας!προσωπικα πειστικα για τις προθεσεις του!αλλα σε ένα θεμα διαφωνουσα και ακομα διαφωνω μαζι του!στο ότι ειχε αφησει εξω από τις εξελιξεις τον κοσμο του χωριου!χωρις αυτόν πολύ δυσκολα θα παει κατι καλα!εσυ τωρα λες η εκλεγμενη πλειοψηφια παρακολουθει τις εξελιξεις !,με τους χωριανους στον καναπε τους τιποτα δεν θα παει καλα!δεν ξερω αν τον θαυμαζεις κατά βαθος και προσπαθεις να ακολουθησεις τον ιδιο δρομο αλλα το ιδιο λαθος δυο φορες φερνει συμφορες αλλαξε πορεια,πες τα πραγματα καθαρα και ξαστερα να μαθουν οι φιλωτιτες! Ποιοι προωθουν αυτό το σχεδιο υποβάθμισης του χωριου μας;καποιοι νοσηροι απεραθιτικοι εγκεφαλοι; Καποιος άλλος;δεν μπορει να μην ξερεις!μιλα!εχεις καθηκον και υποχρεωση απεναντι στους χωριανους και τα παιδια μας!Αλλα ας συνεχισουμε για την ιστορια!
Σύμφωνα λοιπόν με τα επιχειρήματα του Νικόλα εγκρίθηκε από την ΤΕΔΚ Κυκλάδων, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια η έδρα στο Φιλότι και αυτή η πρόταση εστάλει στο Υπ. Εσωτερικών και δημοσιεύτηκε μετά στις εφημερίδες της Αθήνας και πήγε στη Βουλή για να ψηφιστεί. Τότε θυμάστε τα γεγονότα με τον Γλέζο να αντιδρά και να θέλει να μείνει η Απείρανθος κοινότητα και ο Λεβογιάννης με τον Χωματά, που δεν του περνούσε και τόσο, ήθελαν και οι δύο να είναι έδρα το Χαλκί. Η Παπαζώη τότε ήθελε ένα δήμο. Ο Λεβογιάννης μάλιστα έβγαλε τα επάνω χωριά που ήταν στην εισήγηση στο δήμο με έδρα τη Χώρα και τα έφερε επειδή δεν ήθελε να πάνε στη Χώρα να είναι στο δήμο με έδρα το Χαλκί το οποίο ήταν όπως έλεγε το κέντρο των χωριών. Μαζί με αυτά που έκανε ο Λεβογιάννης είχαμε και τις αντιδράσεις παραγόντων της Απειράνθου που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να είναι έδρα το Φιλώτι, αλλά αν δεν μένανε κοινότητα να είναι έδρα το Χαλκί. Τότε ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος προκειμένου να ηρεμήσει το Γλέζο που ήθελε κοινότητα την Απείρανθο και τους άλλους που αντιδρούσαν για το Φιλώτι τα άλλαξε σύμφωνα με την πρόταση του Λεβογιάννη με έδρα το Χαλκί και μέσα και η Απείρανθος. Το ότι δεν υπήρξε συμπαιγνία με τους Τραγαιάτες φαίνεται και από το γεγονός ότι οι παράγοντες της Τραγαίας δεν ψήφησαν να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Νικόλας εκτός του Ανδριέλου. Επίσης στις δημοτικές εκλογές που έγιναν μετά ο Νικόλας στο Χαλκί πηρε 15%, αντι για 60% που ειχε το ΠΑΣΟΚ και στην Απείρανθο που είχε υποψήφιο τον Ελευθερίου 30%, που είχε το ΠΑΣΟΚ 35%. Επίσης και η μεγάλη κόντρα μετά με τον αειμνηστο Νικο Βλησίδη και τους Τραγαιάτες επειδή δεν πήγε το δημαρχείο στο Χαλκί αλλά στο Κεραμί.μεχρι στα δικαστηρια πηγαν για αυτό το θεμα .στον Αρειο Παγο αν θυμαμαι καλα! Αυτή είναι η αλήθεια όπως την καταλαβα μεσα αποτα κειμενα και τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αυτά που μου εδειξε ο Νικολας και νομιζω ότι είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Αυτά για την αληθεια και την ιστορια! Νικος Μπαμπουνης