slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Παγώνη για την χορήγηση άδειας από τον Δήμο σε μεγάλο super market

Κώστας Στυλ. Παγώνης
Παρέμβαση- Πρόταση
Παρεμβαίνω δημόσια γιατί λίγο πριν από της εκλογές και μετά την εμφάνιση της 74/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων γιαχορήγηση προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων ( υπεραγορά τροφίμων) στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ, γίναμε μάρτυρες ενός σίριαλ ανακοινώσεων, καταγγελιών, εντέχνων διαρροών και ψευδών αναφορών στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είχαν σχέση με την λειτουργία του οργάνου. Η πλειοψηφία όμως των συναδέλφων περίμενε την.....
επίσημη θέση του συλλόγου για το θέμα που προέκυψε.

Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι, μετά από 43 ημέρες από την δημοσιοποίηση της απόφασης, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου δεν έχει εκδώσει ένα δελτίο τύπου που να γνωστοποιεί τις θέσεις του για αυτό, καθεαυτό το θέμα.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου είχε πάντα συγκεκριμένη θέση που στο παρελθόν υπερασπίστηκε με πάθος αναλαμβάνοντας και το κόστος που ήταν Οικονομικό, Προσωπικό, Επαγγελματικό, Συλλογικό. Η θέση αυτή είναι γνωστή σε όλο τον εμπορικό κόσμο της Νάξου και όχι μόνο.

Πίστευα ότι δεν υπήρχαν σκοπιμότητες, διανύοντας όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα( προεκλογικό, μετεκλογικό ) μιλώντας και προτείνοντας πολλές φορές στον Πρόεδρο του Δ.Σ., είμαι πεπεισμένος ότι η στάση αυτή του Δ.Σ. εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι την πάγια θέση του συλλόγου υπέρ των μικρών επαγγελματιών. Προτείνω λοιπόν, χωρίς άλλες χρονοτριβές να πάρει θέση το Δ.Σ. για την συγκεκριμένη απόφαση, 74/2014χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων ( υπεραγορά τροφίμων) στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ.
Να μας ανακοινώσει πια η θέση του για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απόφαση της χορήγησης της προέγκρισης.
Ποιες ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.
Ποιες δεσμεύσεις έχει αποσπάσει από τους υποψηφίους Δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς.
Ποια είναι η στρατηγική του στο θέμα αυτό και σε ενδεχόμενο νέο.



Μετά Τιμής
Κώστας Στυλ. Παγώνης


Πρώην Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου.
Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: