slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΡΧΙΣΕ Κ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καπερνάρος


Η Κουντουρά νέα Γραμματέας της ΚΟ
Ενας ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΚΟ του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Ο λόγος για τον Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Καπερνάρος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδίκησε το δήμο Αθηναίων με τη στήριξη των ΑΝΕΛ. Ο συνδυασμός του έλαβε 3,56% και έβγαλε μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.
H επιστολή ανεξαρτητοποίησης:


Ή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ συνεχίζεται στη Βουλή.

Νωρίτερα, η Έλενα Κουντουρά εξελέγη νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έπειτα από πρόταση του Πάνου Καμμένου και ομόφωνη απόφαση των υπόλοιπων βουλευτών.

Αποκαρδιωμένοι εμφανίστηκαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στο περιστύλιο της Βουλής. «Να ρώτησετε τον Βασίλη Καπερνάρο γιατί παραιτηθηκε», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και συμπλήρωσε «για κάθε έναν που φεύγει γινόμαστε πολλοί περισσότεροι».

Καπερνάρος: Γιατί αποχώρησα

Λίγη ώρα αργότερα ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής έστειλε επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από την ΚΟ του κόμματος.

Αναλυτικά:

«Σήμερα με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της βουλής γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους λόγους, ειδικούς και γενικούς, που με οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, τους ανέλυσα και τους αιτιολόγησα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας . Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, την συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Οι απώλειες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο

Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις του Κώστα Μαρκόπουλου και του Γιάννη Κουράκου τον Δεκέμβριο του 2012, η επόμενη απώλεια για τους ΑΝΕΛ ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος του τον Γιώργο Νταβρή, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Νταβρής, τότε είχε στείλει επιστολή στον Πάνο Κομμένο στην οποία εξηγούσε τους λόγους που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ στην επιστολή του έκανε λόγο για συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του. «Εχουμε μια μόνο απώλεια, ο κ. Νταβρής διεγράφη από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του», είχε δηλώσε τότε ο αρχηγός του κόμματος των ΑΝΕΛ, μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΟ για τη διαγραφή του κ. Νταβρή.

Ακολούθησαν στα τέλη Μαρτίου η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος οι οποίοi ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ στις 23 Μαρτίου.

Νέα γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Ελενα Κουντουρά

Αλλαγές στις καίριες θέσεις του κόμματος φέρνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς, ορίστηκε η νέα γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Η Ελενα Κουντουρά θα είναι η νέα γραμματέας παίρνοντας τη θέση του Κώστα Γιοβανόπουλου ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό.

Η συνεδρίαση δεν αποκλείεται να βγάλει και άλλες ειδήσεις, καθώς, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών κρίνεται αρνητικό για τον Πάνο Καμμένο και τα στελέχη του κόμματος και ίσως υπάρξουν και άλλες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: