slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης εναντίον Λαφαζάνη: «Δουλεύετε τον κόσμο ψιλό γαζί»

Στα ύψη ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Γιάννης Βρούτσης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Τελικά η ρύθμιση- με την οποία παρέχεται πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας ως τις 30 Ιουνίου του 2017- ψηφίστηκε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ....δηλώνει «παρών».

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από την τροπολογία και πως παρέχονται όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες στο Δημόσιο, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, ούτε την πληρωμή των οφειλών.

Οπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, αν η ρύθμιση είχε ως αποτέλεσμα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, θα μπορούσε να τη στηρίξει το κόμμα του, αλλά, διερωτήθηκε «ποια είναι η εξασφάλιση ότι δεν θα κάνετε τη ρύθμιση και μετά δεν θα αρχίσουν οι απολύσεις;». «Πελατειακές σχέσεις, ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες, σκάνδαλα και μίζες είναι το σχέδιό σας για τη ναυπηγοεπισκευαστική», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε κάνοντας λόγο για υποκριτική τοποθέτηση συναδέλφων, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη γενικότερη τοποθέτηση του κόμματος επί των ασφαλιστικών και των μισθολογικών ζητημάτων.

«Δουλεύετε τους Ελληνες ψιλό γαζί. Θέλετε να κυβερνήσετε λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και εξαπατώντας ειδικά τους νέους. Η πρότασή σας κοστολογείται 12 δισ. ευρώ. Πού θα βρείτε τα λεφτά; Είστε επικίνδυνοι» είπε ο υπουργός Εργασίας, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για διάλογο και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρύβεται γιατί δεν έχει προτάσεις.

«Παίζετε βρώμικο ρόλο, είστε αρχιπραξικοπηματίας μίας κυβέρνησης που έχει κουρελιάσει όλη την εργατική νομοθεσία», του απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Η κατάθεση της τροπολογίας, πάντως, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και την παιδική πορνογραφία -το οποίο ψηφίστηκε σήμερα και στα άρθρα του- προκάλεσε τις αντιδράσεις και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για άσχετη ρύθμιση με την οποία και πάλι παρακάμπτεται η ορθή κοινοβουλευτική πρακτική. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» ενώ το ΚΚΕ «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: