slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας - ΣΜΑ Δρυμαλίας στη θέση Ρίκες Φιλωτίου - 31-5-2014

ΠΡΟΣ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ ( ΓΙΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΟΥΤΣΗ )  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Σε μια ηθελημένα στείρα και άγονη από πλευράς ουσίας προεκλογική περίοδο, εμείς, η Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά Μας επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και να ενημερώσουμε τις κοινωνίες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων για αυτά.
Ένα από τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν προς επίλυση στον τόπο μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας (βλέπε Δελτίο Τύπου της 9/5/2014 με τίτλο: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΒΑΝΟΣ»), αναδείξαμε τόσο την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται αυτό το τόσο σοβαρό θέμα όσο και την «κρυφή ατζέντα» που τηρεί αναφορικά με αυτό, καθώς δεν βγήκε να ....
ενημερώσει ποτέ και πουθενά την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις της. Το Δελτίο Τύπου έκλεινε με τη λέξη «Συνεχίζεται…»

Δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιωθήκαμε.
Χθες Παρασκευή, μόλις πέντε (5) ημέρες μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 25/5, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κος Εμ. Πολυκρέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του αποκάλυψε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) που προβλέπεται για την εξυπηρέτηση της Δ.Ε. Δρυμαλίας, θα κατασκευαστεί στη θέση “Ρίκες” Φιλωτίου, σε απόσταση αναπνοής από το προπονητήριο που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Παρότι ένας Σ.Μ.Α δεν είναι χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι οι δύο χρήσεις (το ήδη αδειοδοτημένο προπονητήριο – γήπεδο με στίβο και ο σκοπούμενος σταθμός μεταφόρτωσης σύμμεικτων απορριμμάτων), είναι εντελώς ασύμβατες μεταξύ τους. Πολλώ δε μάλλον όταν πάγιο και μαζικό αίτημα όλων των τοπικών φορέων και της κοινωνίας του Φιλωτίου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής άθλησης στη θέση “Ρίκες” και η απόδοσή της στη νεολαία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
Η συγκεκριμένη ακατανόητη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» αναδείχθηκε – ανάμεσα σε άλλες αστοχίες και «θολές» διαθέσεις τους – από εμάς στην τοπική κοινωνία, κατά την τελική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης μας την Παρασκευή 16/5 στο Φιλώτι.

Με το παρόν:
·         ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Παράταξή μας θα αντιταχθεί στη συγκεκριμένη επιλογή με κάθε διαθέσιμο μέσο, καταψηφίζοντας οποιαδήποτε μελέτη έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία Σ.Μ.Α όλης της Δρυμαλίας στη θέση “Ρίκες” στο Φιλώτι, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης του Σ.M.A,
·         καλούμε τους συμπολίτες μας από το Φιλώτι και τις γύρω περιοχές σε εγρήγορση και μαζική – έντονη διαμαρτυρία για τις «κρυφές προθέσεις» της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το θέμα, ώστε να αποτραπεί η διαιώνιση του λάθους (ΧΑΔΑ δίπλα σε γήπεδο και σφαγείο) με ένα ακόμα λάθος,
·         καλούμε τόσο τους νυν όσο και τους πρόσφατα εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους Ενότητας Δρυμαλίας και τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας  Φιλωτίου σε άμεσες ενέργειες ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις τελικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνολικά και για να αποτραπεί η συγκεκριμένη λανθασμένη προοπτική.

Νάξος, 31 Μαΐου 2014
Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας

4 σχόλια:

πολίτης είπε...

ενταξει!αν οπως λες Ναξιε,ειναι εισηγηση ας την αποδοκιμασουν !ας την απορριψουν!ας μας πουν ποιος την κανει και ποιοι συμφωνουν!οπως και το τι θα κανουν για να μην γινει πραξη.ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ.

Unknown είπε...

Δεν αξίζουν σχολιασμού οι ανοησίες του φιλόδοξου διεκδικητή της θέσης του «Σκουπιδοσταθμάρχη» και στις Ρίκες. Δεν με εκπλήσσουν η ασχετοσύνη και το θράσος του και ακόμη περισσότερο δεν με εκπλήσσουν ο στρουθοκαμηλισμός και η ανυπαρξία των εκ Φιλωτίου συναδέλφων του.

πολίτης είπε...

6 ώρες · Δεν μου αρέσει · 2

νικος μπαμπουνης αγαπητε φιλε βασιλη κρασσα!το κειμενο που δημοσιευεις{δεν στεκομαι στο καθ'υπαγορευσιν}εμπεριεχει μια λαθος αντιληψη!τα γεγονοτα δεν τα παρακολουθουμε αλλα συμμετεχουμε ενεργα,αποκαλυπτουμε προθεσεις και πραξεις,χτυπαμε και γροθια στο μαχαιρι αν χρειασθει,προκειμενου να ειμαστε συνεπεις στις αποψεις μας και σε αυτα που λεμε στην κοινωνια!σου θυμιζω οτι εχω δωσει δειγματα γραφης ,οταν μεσα απο την εφημεριδα το φιλωτι την περιοδο της ονοματοδοσιας και τηςεδρας του δημου Δρυμαλιας μαζι με τον αειμνηστο αγαπημενο φιλο λιανο βλασερο και την υπολοιπη εξαιρετικη και εντιμη ομαδα συνεργατων δωσαμε αγωνα και,ευαισθητοποιησαμε τους πολιτες,δεν μιλαω λοιπον εκ του ασφαλους και απο τον καναπε μου .αλλωστε γνωριζεις εσυ ο ιδιος οτι ειμαι και παραμενω στην πρωτη γραμμη του αγωνα για το χωριο και τη ναξο!αγωνιζομαστε τοτε κυριως απεναντι σε ομοιδεατες μας γιατι πιστευαμε οτι εχουν λαθος αντιληψη και λαθος πρακτικη!το ιδιο πρεπει να κανεις και συ ανεξαρτητα ποιος ειναι απεναντι σου!θυμησου οτι τους δινεις δεν σου δινουν!πρωτα το χωριο και τα παιδια μας βασιλη και μετα αυτοι που παιρνουν αποφασεις για μας χωρις εμας!αφου ειναι ετσι!αγωνας λοιπον !για καλυτερη ζωη!για να μην περασουν οι σχεδιασμοι τους!σκουπιδια ειναι αυτοι που θελουν να τα φερουν μεσα στα σπιτια μας οχι αυτοι που το αποκαλυπτουν!αγωνας λοιπον φανερος και στο φως!ποιοι, που, ποτε, γιατι..να μαθαινουν οι φιλωτιτες!
4 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 2
νικος μπαμπουνης

πολίτης είπε...

Τέλος πάντων ,μεγάλη κουβέντα πιάσαμε σχετικά με θέματα που αφορουν την ιστορια του χωριου αλλα και την συμπεριφορα του καθενος από εμας.Και επειδη στην ανακοινωση σου φιλε βασιλη ασχολεισαι με ένα θεμα που με την τοτε εφημεριδα μας πρωτοι ειχαμε σηκωσει αυτό το θεμα,για λογους αρχης και δικαιοσυνης και επειδη πιστευω ότι οι αρχες και οι αξιες ασκουνται εμπρακτα για την αποκατασταση της αληθειας πρεπει να πω τα εξης:αρκετο καιρο μετα ,όταν ο θορυβος ειχε σταματησει,ο Νικολας που τοσο μεγαλη κριτικη του ειχαμε κανει μου εδωσε και μου εδειξε όλα τα εγγραφα που ειχε κανει η κοινοτητα προκειμενου η εδρα να είναι το χωριο μας!προσωπικα πειστικα για τις προθεσεις του!αλλα σε ένα θεμα διαφωνουσα και ακομα διαφωνω μαζι του!στο ότι ειχε αφησει εξω από τις εξελιξεις τον κοσμο του χωριου!χωρις αυτόν πολύ δυσκολα θα παει κατι καλα!εσυ τωρα λες η εκλεγμενη πλειοψηφια παρακολουθει τις εξελιξεις !,με τους χωριανους στον καναπε τους τιποτα δεν θα παει καλα!δεν ξερω αν τον θαυμαζεις κατά βαθος και προσπαθεις να ακολουθησεις τον ιδιο δρομο αλλα το ιδιο λαθος δυο φορες φερνει συμφορες αλλαξε πορεια,πες τα πραγματα καθαρα και ξαστερα να μαθουν οι φιλωτιτες! Ποιοι προωθουν αυτό το σχεδιο υποβάθμισης του χωριου μας;καποιοι νοσηροι απεραθιτικοι εγκεφαλοι; Καποιος άλλος;δεν μπορει να μην ξερεις!μιλα!εχεις καθηκον και υποχρεωση απεναντι στους χωριανους και τα παιδια μας!Αλλα ας συνεχισουμε για την ιστορια!
Σύμφωνα λοιπόν με τα επιχειρήματα του Νικόλα εγκρίθηκε από την ΤΕΔΚ Κυκλάδων, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια η έδρα στο Φιλότι και αυτή η πρόταση εστάλει στο Υπ. Εσωτερικών και δημοσιεύτηκε μετά στις εφημερίδες της Αθήνας και πήγε στη Βουλή για να ψηφιστεί. Τότε θυμάστε τα γεγονότα με τον Γλέζο να αντιδρά και να θέλει να μείνει η Απείρανθος κοινότητα και ο Λεβογιάννης με τον Χωματά, που δεν του περνούσε και τόσο, ήθελαν και οι δύο να είναι έδρα το Χαλκί. Η Παπαζώη τότε ήθελε ένα δήμο. Ο Λεβογιάννης μάλιστα έβγαλε τα επάνω χωριά που ήταν στην εισήγηση στο δήμο με έδρα τη Χώρα και τα έφερε επειδή δεν ήθελε να πάνε στη Χώρα να είναι στο δήμο με έδρα το Χαλκί το οποίο ήταν όπως έλεγε το κέντρο των χωριών. Μαζί με αυτά που έκανε ο Λεβογιάννης είχαμε και τις αντιδράσεις παραγόντων της Απειράνθου που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να είναι έδρα το Φιλώτι, αλλά αν δεν μένανε κοινότητα να είναι έδρα το Χαλκί. Τότε ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος προκειμένου να ηρεμήσει το Γλέζο που ήθελε κοινότητα την Απείρανθο και τους άλλους που αντιδρούσαν για το Φιλώτι τα άλλαξε σύμφωνα με την πρόταση του Λεβογιάννη με έδρα το Χαλκί και μέσα και η Απείρανθος. Το ότι δεν υπήρξε συμπαιγνία με τους Τραγαιάτες φαίνεται και από το γεγονός ότι οι παράγοντες της Τραγαίας δεν ψήφησαν να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Νικόλας εκτός του Ανδριέλου. Επίσης στις δημοτικές εκλογές που έγιναν μετά ο Νικόλας στο Χαλκί πηρε 15%, αντι για 60% που ειχε το ΠΑΣΟΚ και στην Απείρανθο που είχε υποψήφιο τον Ελευθερίου 30%, που είχε το ΠΑΣΟΚ 35%. Επίσης και η μεγάλη κόντρα μετά με τον αειμνηστο Νικο Βλησίδη και τους Τραγαιάτες επειδή δεν πήγε το δημαρχείο στο Χαλκί αλλά στο Κεραμί.μεχρι στα δικαστηρια πηγαν για αυτό το θεμα .στον Αρειο Παγο αν θυμαμαι καλα! Αυτή είναι η αλήθεια όπως την καταλαβα μεσα αποτα κειμενα και τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αυτά που μου εδειξε ο Νικολας και νομιζω ότι είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Αυτά για την αληθεια και την ιστορια! Νικος Μπαμπουνης