slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη και ομιλία Γιάννη Βρούτση στην Νάξο

Στη Νάξο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Ναξιώτης Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να τιμήσει τους δυο μεγαλύτερους Ναξιακούς Συλλόγους με την πολύ μεγάλη πρόσφορα στην Ναξιακή κοινωνία όπως είναι η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου.
Οι δυο μεγαλύτεροι Ναξιακοί Επαγγελματικοί Σύλλογοι, το Σαββατοκύριακο που....

πέρασε, πραγματοποίησαν με επιτυχία κορυφαίες εκδηλώσεις τους, όπως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μια πολύ ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «Astir of Naxos» και την Κυριακή ο αγιασμός και τα εγκαίνια στα νέα του γραφεία παράλληλα με την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.
Ο Υπουργός παραβρέθηκε και σε παραδοσιακό δρώμενο στην Απείρανθο της Νάξου, όπου οι Απερανθίτες τον υποδέχθηκαν ΘΕΡΜΑ και με "κοτσάκια", "Γεια σου υπουργέ λεβέντη, που ‘ρθες στου χωριού το γλέντι", "Πενήντα χρόνια υπουργό είχε να δει η Νάξος εύχομαι να ‘σαι και εσύ όπως εκείνος άξ(ι)ος". Ο υπουργός έδειχνε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψή του και στη Νάξο και στα Απεράνθου.


Γιάννης Βρούτσης: «Ο τουρισμός
είναι το οικονομικό καύσιμο της χώρας»

«Βρίσκομαι στη Νάξο για δυο λόγους. 1ον για την εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία και 2ον γιατί θεωρώ ότι είναι ο χρόνος και η περίοδος εκείνη, που πρέπει πλέον να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ την ομιλία του στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια σειρά από προεκλογικές του ομιλίες στα νησιά των Κυκλάδων, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους διαταράσσουν την «πολιτική ομαλότητα». Χαρακτήρισε «καύσιμα για την πατρίδα» τον τουρισμό και την πολιτική ομαλότητα στη χώρα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος προσωπικά δίνουν καθημερινά, «μια άνιση και κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχη για ένα καλύτερο αύριο».
«Αυτή τη στιγμή την κρίσιμη για τη χώρα μας, το καύσιμο για την Ελλάδα, που της δίνει τη δυνατότητα να στέκεται όρθια και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, λέγεται πολιτική σταθερότητα» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης προσθέτοντας ότι το Μάρτιο του 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όλοι αναζητούσαν λύσεις για να έχει τουριστική κίνηση η χώρα, όμως λόγω της πολιτικής ανισορροπίας δεν ερχόταν.

«Προφήτες της καταστροφής»

«Το 2013, με μια κυβέρνηση που έδινε τα εχέγγυα για πολιτική ομαλότητα ο τουρισμός εκτινάχθηκε και γέμισαν τα τουριστικά καταλύματα. Εδώ που βρισκόμαστε «παιχνιδάκια» δε χωράνε και αυτό που είναι απαγορευτικό είναι να σηκώνουμε τους τόνους οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο τον τουρισμό της χώρας, μέσα από πολιτικά μηνύματα που «φεύγουν» στο εξωτερικό. «Προφήτες της καταστροφής» τους λέω εγώ. [....]. Ας αποφασίσουν πρώτα στα συνέδρια τους τι θέλουν και μετά να μιλήσουν εθνικά. Δεν μπορεί και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την Ελλάδα».
Ο κ. Βρούτσης είπε ακόμη ότι όλα τα παραπάνω είναι η πρώτη φορά που τα λέει από τη Νάξο και θα συνεχίσει να τα λέει και σε όλες τις παρουσίες του από δω και πέρα στα νησιά, οι οποίες μάλιστα όπως αποκάλυψε θα είναι πιο συχνές.

«Το οικονομικό καύσιμο της χώρας είναι ο τουρισμός»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αδιαμφισβήτητα, το οικονομικό καύσιμο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι ο τουρισμός, ο οποίος μπαίνει σε ανοδική τροχιά μέσα από την πολιτική ομαλότητα της χώρας. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το 2014 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό. «Καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, σημαίνει καλύτερη χρονιά για τους Έλληνες. Σημαίνει λιγότερη ανεργία, περισσότερα εισοδήματα, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο» τόνισε.

Ο Ναξιώτης Υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ που «ζητά επαναφορά μισθών και συντάξεων».
«Για την επαναφορά μισθών και συντάξεων η χώρα χρειάζεται 7 δις. Ας τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ θα τις αυξήσω. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας. Η χώρα θέλει υπευθυνότητα και σοβαρότητα και θα πρέπει να μετράνε κάθε λέξη που λένε. Το μήνυμα που θα πρέπει να ακούγεται είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε δυσκολία, έδωσε μάχη με θυσίες των Ελλήνων αλλά τα κατάφερε. Κι αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς».

«Πέρσι ο Βρούτσης έβαλε τον τουρισμό στους κοινωνικούς εταίρους»

Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός ότι πλέον ο τουρισμός ανήκει στους Κοινωνικούς Εταίρους.
«Παρ’ ότι είμαι υπουργός εργασίας είχα την τιμή να κάνω τον τουρισμό κοινωνικό εταίρο. Ο τουρισμός μέχρι το 2013 ήταν απών από το διάλογο της χώρας. Συμμετείχαν τέσσερις κοινωνικοί εταίροι, τρεις εργοδοτικοί και ένας εργασιακός. Πέρσυ ο Βρούτσης έβαλε και τον τουρισμό».
«Περιφρουρήστε τον τουρισμό της Νάξου, των Κυκλάδων, της Ελλάδας. Είναι το οικονομικό καύσιμο της χώρας» επανέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης και ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο λιμάνι της Νάξου που δεν έγινε ποτέ. «…Κι αν έρθει ξανά έργο στη Νάξο όπως το λιμάνι που το χάσαμε στο όνομα μιας ακατονόμαστης επιχειρηματολογίας… κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι αυτό, κάποια στιγμή. Μην κατεβάζουμε το κεφάλι, σε ανθρώπους που δεν θέλουν να πάει μπροστά ο τόπος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: