slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Σύρος και οι Κυκλάδες στο πλευρό της Κεφαλονιάς!


thlemarathonios kefalonia

Συγκινητική είναι για μία ακόμη φορά η ανταπόκριση των συριανών και των κυκλαδιτών, στον 16ο τηλεμαραθώνιο αγάπης και αλληλεγγύης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αιγαίο Τηλεόρασης με σκοπό τη συμπαράσταση και ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.
Συνδιοργανωτές του τηλεμαραθωνίου είναι Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ποσειδών» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά με την υποστήριξη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Περιφέρειας Κυκλάδων.
Σε ζωντανή μετάδοση από την Αιγαίο Τηλεόραση, το ΖΕΥΣ TV και ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, ο τηλεμαραθώνιος ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής με.....
παρουσιαστή και συντονιστή τον Μπάμπη Κουλούρα, ενώ στο τηλεοπτικό πάνελ που εναλλασσόταν συνεχώς συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης.
Σκοπός του τηλεμαραθωνίου είναι η συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων και αγαθών για την στήριξη των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται από τους ισχυρούς σεισμούς και μετρούν τις πληγές τους.
Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση συλλογικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων του νομού, όπως και της τοπικής Εκκλησίας που προσφέρουν χρηματικά ποσά, τρόφιμα και λοιπά είδη τα οποία θεωρούνται πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους, προκειμένου να σταλούν στην Κεφαλονιά και να ανακουφίσουν στο βαθμό του δυνατού τους κατοίκους του νησιού πολλοί εκ των οποίων έχουν μείνει άστεγοι.
Εγκάρδια ευχαριστώ και μηνύματα ευγνωμοσύνης και συγκίνησης εστάλησαν από τις αρχές της Κεφαλονιάς που έκαναν ζωντανή παρέμβαση στον τηλεμαραθώνιο, όπως ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι και απλοί κάτοικοι. Όλοι τους, εξέφρασαν τη συμπάθεια και την αγάπη τους προς την Σύρο και τις Κυκλάδες, που τις δύσκολες αυτές ώρες στέκονται στο πλευρό τους και δείχνουν έμπρακτα την ανθρωπιά τους.
Ο μαραθώνιος αγάπης και αλληλεγγύης συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη. Ειδικότερα:
Τα τρόφιμα και τα λοιπά αγαθά θα συγκεντρώνονται από τηΔευτέρα 17/2 έως και την Τετάρτη 19/2 στην αίθουσα του 4ου  Συστήματος  Ναυτοπροσκόπων, στο ισόγειο του Δημαρχείου Σύρου – Ερμούπολης και στην αίθουσα του 1ου Συστήματος Προσκόπων, στο σούπερ μάρκετ ΒΙΔΑΛΗΣ κατά τις ώρες 11.00 έως 13.00 το μεσημέρι και 17.00 έως 19.00 το απόγευμα, ενώ στα σούπερ μάρκετ και στ’ άλλα καταστήματα θα υπάρχουν καλάθια με ειδική αναφορά στην Κεφαλονιά.  
Όσα χρήματα, τρόφιμα και άλλα αγαθά συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν από την επιτροπή των υποστηρικτών του Τηλεμαραθωνίου, στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς με την ευγενική χορηγία της ΒLUΕ STAR FERRIES και της IONIAN LINES. 
Χρήματα μπορούν να κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό 469/515131-78 της Εθνικής Τράπεζας στη Σύρο, κατά τις ώρες λειτουργίας της. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγορασθούν προϊόντα για τους σεισμόπληκτους από την τοπική μας αγορά.
Ας φανερώσουμε για  άλλη μια φορά τη δύναμη της ψυχής μας κι ας δείξουμε στ’ αδέλφια μας ότι είμαστε ουσιαστικά δίπλα τους  αυτές τις δύσκολες ώρες.
Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι κι όταν νοιαστήκαμε ο ένας για τον άλλον κατορθώσαμε όλα μας τα σπουδαία. 
Η καρδιά μας  χτυπά στην Κεφαλονιά
ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Φεβρουαρίου
kefalonia 
http://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: