slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας: "Ψίχουλα" για έργα στις Κυκλάδες

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Περιφερειακός συνδυασμός Νοτίου Αιγαίου "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας", με αφορμή τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη, αναφέρει τα εξής:

Η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...
ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ Η "ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ" ΚΑΙ "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ", ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ"!!!
"ΨΙΧΟΥΛΑ" ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Σύρος, 4 Φεβρουαρίου 2014

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση για το 2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.
Με εμφανέστατο άγχος - λόγω των τραγικών καταστροφών του Νοεμβρίου 2013- της περιφερειακής αρχής Ν. Αιγαίου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Ν.Α. (με θετική ψήφο των εκπροσώπων του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπου Κόκκινου και κ. Γιώργου Παπαμανώλη) τα πρακτικά της δημοπρασίας του έργου "Γέφυρα Κρεμαστής προϋπολογισμού 3,5 εκ. Ευρώ". Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι επιτροπές δημοπρασίας και ανάθεσης των έργων "Αποκατάσταση τεχνικού στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής - Παστίδας" και στην "Εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου".
Ψηφίσαμε θετικά επισημαίνοντας ότι η κατασκευή των ανωτέρω έργων και η συντήρηση των οδικών αξόνων έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πριν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο το Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014.
Οι καθυστερήσεις είναι τραγικές και μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν, εισηγήσεις για υλοποίηση σοβαρών έργων στα νησιά των Κυκλάδων. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου δεν έχει πρόγραμμα και αναπτυξιακό σχέδιο. Με "μερεμέτια" και "μπαλώματα" επιχειρεί να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις της.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: