slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

3η Συνέλευση της Δημοτικής «Κίνησης Πολιτών Σύρου»

Πραγματοποιήθηκε χθες η 3η Συνέλευση μελών της Κίνησης Πολιτών Σύρου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις των μελών για τον τίτλο της Κίνησης και μετά από συζήτηση ψηφίστηκε ο τίτλος «Κίνηση Πολιτών Σύρου», με υπότιτλο τις λέξεις «Συμμετοχή – Δημιουργία – Αλληλεγγύη – Ανατροπή». Επίσης, παρουσιάστηκε το πολιτικό πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων και δημιουργήθηκαν πέντε ομάδες εργασίας επεξεργασίας προγράμματος (όσες και οι αντίστοιχες ενότητες του προγράμματος της παράταξης). Οι ομάδες αυτές θα παρουσιάσουν, σε συνεργασία με την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, το πρώτο αποτέλεσμα των εργασιών τους σε 15 ημέρες.
Η οριστικοποίηση του πολιτικού πλαισίου των Προγραμματικών Θέσεων θα γίνει με ψηφοφορία στην 4η Συνέλευση, προκειμένου να ενσωματωθούν οι τροποποιήσεις – παρεμβάσεις των μελών της Κίνησης. Η πρώτη παρουσίαση των Προγραμματικών Θέσεων να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ποσειδωνία.
Τέλος, συζητήθηκε διεξοδικά το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος ανάδειξης του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την Κίνηση Πολιτών Σύρου για τη θέση του/της υποψήφιου/ας Δημάρχου.

Η «Κίνηση Πολιτών Σύρου» θεωρεί πως μόνο μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, μπορεί να διασφαλιστεί η Αυτο-Διοίκηση και ο πολίτης μπορεί να μετέχει στα κοινά, να συνδιαμορφώνει και να συναποφασίζει για τις πολιτικές που αφορούν τη ζωή του, γι’ αυτό και καλεί όλους τους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα.

Η 4η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: