slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ

Το  ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Νάξου με απόφασή του σε έκτακτη συνεδρίασή του, χτες 4-2-2014, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, αποφάσισε τα παρακάτω:

·         Καταδικάζει τον αυθαίρετο διορισμό εκπροσώπων του Συλλόγου μας  στη Σχολική Επιτροπή, χωρίς απόφαση του Συλλόγου ή τουλάχιστον του ΔΣ, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν γενικά οι Σύλλογοι Γονέων στο Δήμο μας εδώ και χρόνια.
·         Τονίζουμε  την άρνηση του Συλλόγου στην πρόταση του Πρόεδρου της  Σχολ. Επιτρ.  τόσο από τη Γραμματέα του Συλλόγου όσο και από την  Πρόεδρο για διαδικασίες χωρίς συζήτηση και απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου και μάλιστα την τελευταία στιγμή, δηλ. μισή ώρα  πριν από την καθορισμένη έναρξη συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου.
  • Η απόφαση αυτή του Δημ. Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρίσκεται  σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 53 παρ.1 και 2 του Ν.1566/1985 και με όσα προβλέπει η Εγκ. ΥΠΕΠΘ Δ4/778/19-12-1985. Το θέμα αυτό έχει τεθεί και προηγούμενες χρονιές από δημοτικούς συμβούλους  σε συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα τη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών και στο τωρινό συμβούλιο από την Πρόεδρο του Συλλόγου, που είναι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Τέλος θεωρούμε ότι αποτελεί απαξίωση του θεσμού και της αυτοτέλειας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκ μέρους του Δήμου η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                          
                                Ψαρρά Ευδοκία                                  Ραγκούση  Άννα    

Δεν υπάρχουν σχόλια: