slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Μήλο και Κίμωλο ο Γιώργος Βακόνδιος – Στο επίκεντρο το ακτοπλοϊκό και τα προβλήματα υποδομών των νησιών

Ο πολιτευτής της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος 
Επίσκεψη στη Μήλο και την Κίμωλο πραγματοποίησε ο πολιτευτής της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος από τις 3 έως τις 6 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τις δημοτικές αρχές και εκπροσώπους φορέων των δύο νησιών.

Σημειώνεται ότι της επισκέψεως του Γ. Βακόνδιου στα νησιά, είχε προηγηθεί ενημέρωση του υπουργού Ναυτιλίας για τα προβλήματα ακτοπλοϊκών συνδέσεων και κατόπιν σύσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο για το ειδικότερο θέμα των Δυτικών Κυκλάδων με την παρουσία εκπροσώπων των νησιών.

Όσον αφορά στο ακτοπλοϊκό, ο κ. Βακόνδιος ενημέρωσε τις δημοτικές αρχές για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων με την ηγεσία του υπουργείου, αλλά και τις εκτιμήσεις της αγοράς για τις αναμενόμενες αλλαγές στον ακτοπλοϊκό χάρτη.



Πέραν του ακτοπλοϊκού, με τον δήμαρχο Μήλου κ. Δαμουλάκη, συζητήθηκαν τα προβλήματα υδροδότησης της Μήλου λόγω παλαιών δεσμεύσεων, η υποχρηματοδότηση του Δήμου από την κεντρική εξουσία, το πλούσιο αναπτυξιακό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το πρόβλημα καθυστέρησης του λιμενικού έργου στα Πολλώνια, η δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των αλυκών, η αξιοποίηση της γεωθερμίας και η περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού σαν τουριστικός προορισμός. Στις συναντήσεις συμμετείχαν παράγοντες και εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής του νησιού.

Εποικοδομητικές συναντήσεις και στην Κίμωλο

Στην Κίμωλο, ο κ. Βακόνδιος συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Μαγκανιώτη, τον αντιδήμαρχο κ. Βεντούρη Κωνσταντίνο και εκπρόσωπους φορέων του νησιού, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην καθυστέρηση του λιμενικού έργου στο λιμάνι της Ψάθης, το πρόβλημα διορισμού υπαλλήλου στο ΚΕΠ του νησιού και την ιδιαιτερότητα της Κιμώλου σε ό,τι αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση σε σχέση με τα γειτονικά νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτελέσει η Κίμωλος τόπο επίσκεψης επιβατών κρουαζιέρας από την Μήλο.



Πριν αναχωρήσει από το νησί, ο κ. Βακόνδιος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες συγκεκριμένες ιδέες ανάπτυξης νέων προϊόντων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: