slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Μ. ΒΑΡΔΑΝΗ


Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγωνιστή της αντιδικτατορικής πάλης, αντιστράτηγου ε.α. Μιχάλη Βαρδάνη, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών.
Ο Μιχάλης Βαρδάνης γεννήθηκε το 1936 στ’ Απεράθου. Φοίτησε στης Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου εξήλθε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και είχε σπουδάσει και Νομικά.
Στα χρόνια της δικτατορίας απομακρύνθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη χούντα, λόγω των δημοκρατικών και αντιδικτατορικών του φρονημάτων.
Ως απότακτος εντάχθηκε σε αντιστασιακές οργανώσεις, όπου κυριαρχούν αντιχουντικοί αξιωματικοί. Τον Απρίλη του 1972 συνελήφθη για την .....αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό μέχρι τις 16 Δεκέμβρη 1972. Συνελήφθη ξανά το 1973, μαζί με τον Μουστακλή, ως ενεχόμενοι στην οργάνωση του Κινήματος του Ναυτικού, βασανίζονται στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και κλείνονται στις... φυλακές της δικτατορίας, απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 1973 με την αμνηστία που δόθηκε.
Το 1976 αποκαθίσταται και επανέρχεται στην ενεργή υπηρεσία στο Στρατό Ξηράς απ’ όπου αποστρατεύεται με το βαθμό του Υποστράτηγου.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-1974.
Ο Μιχάλης Βαρδάνης στήριζε το ΚΚΕ στις επιλογές και την πολιτική του. Με κείμενά του είχε ταχτεί ανοιχτά και βοηθούσε όσο μπορούσε το Κόμμα της εργατικής τάξης.



15-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: