slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Ν. Συρμαλένιου με τον Σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου


Σε συνάντηση που έγινε χθες 13/1 στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Νάξου με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που απασχολούν τον οικισμό του Απόλλωνα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο.....επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της ΕΚΥΤ Αντώνης Χωριανόπουλος, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ανδρής και το σύνολο σχεδόν του διοικητικού του συμβουλίου.

Από την πλευρά του συλλόγου έγινε μια σύντομη καταγραφή των προβλημάτων της Νάξου με κυριότερα το νοσοκομείο, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και το οδικό δίκτυο και στη συνέχεια επικεντρώθηκαν στα δύο βασικά θέματα του Απόλλωνα, το αλιευτικό καταφύγιο και τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την πληθώρα προσφυγών που σταματούν τα έργα.
Ο Νίκος Συρμαλένιος καταρχήν εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία ανταλλαγής των απόψεων με το σύλλογο και ανέφερε ότι η Νάξος, που αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και κυρίως στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού. Επεσήμανε δε ότι οι προσφυγές και οι ενστάσεις των πολιτών πηγάζουν από την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού στο νησί, η έλλειψη του οποίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τη σωστή χωροθέτηση των έργων, όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο κλπ. Επίσης τόνισε ότι ανάπτυξη δεν σημαίνει υποχρεωτικά μεγάλα έργα, όταν ένα αναπτυξιακό αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει ενδεχομένως με σειρά μικρών έργων, σωστά ιεραρχημένων και χωροθετημένων.
Σε ό,τι δε αφορά τα προβλήματα του Απόλλωνα, επεσήμανε ότι είμαστε υπέρ της κατασκευής του λιμενικού έργου, όμως σε κλίμακα και διαστάσεις που συνάδουν με το χώρο. Δεσμεύτηκε δε να βοηθήσει το σύλλογο στο να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από την πλευρά της διεύθυνσης εναλίων αρχαιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στο θέμα του βιολογικού, είχαμε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σωστής κατασκευής της συγκεκριμένης μονάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: