slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δικαίωση Συμεώνογλου για την υπόθεση προεδρίας στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου

Τι  απαντά για την γνωμοδότηση ο Δήμος μέσων Κύκλων του
Δικαιώθηκε ο π. πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου. Έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να καθαιρεθεί από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.
Μεταξύ των άλλων η γνωμοδότηση αναφέρει ότι: η .....
διαγραφή ή ανεξαρτητοποίηση προέδρου ή μέλους Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, συνιστά αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα των συνδυασμών με τους οποίους αυτοί εξελέγησαν και δεν συνεπάγονται την απώλεια του αξιώματος του προέδρου και γενικότερα της ιδιότητας του μέλους του συμβουλίου αυτού.
Με βάση το σκεπτικό της γνωμοδότησης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν ήταν υποχρεωτικό να απομακρύνει από τη θέση του προέδρου τον κ. Συμεώνογλου, όταν αυτός ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό του.
Πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ακυρώνει τις αποφάσεις του δημάρχου και δεσμεύει το Δήμο στο να επιστρέψει στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου ο κ. Συμεώνογλου. Τον τελικό λόγο για το θέμα, λογικά θα τον έχει το υπουργείο Εσωτερικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 
Τι  απαντά για την γνωμοδότηση ο Δήμος μέσων Κύκλων του
"Πρόκειται για μια απλή γνωμοδότηση –και όχι νόμος - ενός καθόλα σεβαστού οργάνου  που θα αποσταλεί προς το υπουργείο, για να αποφανθεί . Συνεπώς εμείς ΘΑ  περιμένουμε τι θα αποφανθεί για το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών  και τότε να είναι σίγουροι ότι θα εφαρμόσουμε  την όποια απόφαση του  , μας  απάντησαν σε ερώτημα μας κύκλοι πέριξ  του Δημαρχιακού Μεγάρου.   
Δικαιώθηκε ο π. πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου. Έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να καθαιρεθεί από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: