slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συμεώνογλου: «Είμαι πρόεδρος και με τη σφραγίδα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους»



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ. Συμφώνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο  κ. Μάκης   Συμεώνογλου  η  ομόφωνη του γνωμάτευση του  Νομικού   Συμβούλιου   του  Κράτους τον  δικαιώνει πλήρως  στην διαμάχη του με την δημοτική αρχή . Συνεπώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του  να   ζήτα την αποκατάσταση  του  και να  ΦΩΝΑΖΕΙ – ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ - ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟΥΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΕΝΑΝΤΙΟ  ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΜΑΚΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝ.

Με  συνέντευξη του στο  naxosnow.gr  ο  κ. Συμεώνογλου,  διατείνεται ότι  δικαιώνεται  με  την .....
αριθμό  363/ 22/10/2013  ομοφωνεί    γνωμάτευση -εισήγηση  του    Νομικού  Συμβούλιου   του  Κράτους    που πρωτοκολλήθηκε με τον αριθμό  43057 στις  25 Οκτωβρίου   στο Υπουργείο Εσωτερικών .
Συμφώνα λοιπόν  με  τον  κ. Μάκη  Συμεώνογλου  η  ομόφωνη του γνωμάτευση του  Νομικού   Συμβούλιου   του  Κράτους τον  δικαιώνει πλήρως  και ότι  από την 1-1-2013 εξακολουθούσε να είναι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου κι ας καρατομήθηκε από τη συγκεκριμένη θέση με «ανακοίνωση» του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη.

Το ερώτημα και η απάντηση

«Στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους καταφεύγουν τα υπουργεία όταν έχουν να επιλύσουν διάφορα αμφισβητούμενα προβλήματα ή νομικές ασάφειες. Σε κάθε υπουργείο υπάρχει ο Πάρεδρος που το εκπροσωπεί στο Νομικό Συμβούλιο. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο κ. Χαραλαμπίδης και εισηγήτρια της δικής μου υπόθεσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν η κ. Δέσποινα Νάσιενα η οποία πήγε με το ερώτημα; «Εάν εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος κάποιος από 1-1-2013, εάν έχει διαγραφεί, ανεξαρτητοποιηθεί ή παραιτηθεί από κάποιο συνδυασμό», σημείωσε ο κ. Συμεώνογλου και πρόσθεσε ότι στον φάκελο της κ. Νάσιενα ήταν και το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών (που υπήρχε βαθιά σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου για πολλούς μήνες) που έλεγε ότι πρόεδρος της κοινότητας και από 1-1-2013 ήταν ο ίδιος.

Πέρασαν δυο μήνες κι όπως φαίνεται και η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους αραχνιάζει και πάλι σε κάποιο υπουργικό συρτάρι…

Ο κ. Συμεώνογλου δεν άντεξε πλέον και έβγαλε στη δημοσιότητα την υπόθεση, αποφασισμένος να διεκδικήσει και να πάρει τα κλειδιά της κοινότητας Χώρας Νάξου της οποίας εξακολουθεί να είναι πρόεδρος με τη σφραγίδα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους αυτή τη φορά.
«Αν μετά από όσα έγιναν ο δήμαρχος δεν αποδεχτεί την πραγματικότητα για το ποιος είναι πρόεδρος της κοινότητας, είναι δικό του πρόβλημα. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με τους θεσμούς, ούτε πρόκειται να τους χαρίσω πλέον καμία ώρα και καμία μέρα. Θα απαιτήσω τα κλειδιά της κοινότητας, όπως θα απαιτήσω επίσης να λειτουργήσουμε και να κάνουμε στο μικρό αυτό διάστημα που απομένει, όσα δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες. Αν έχει αντίρρηση ή αμφιβάλει… ας πάρει τηλέφωνο να μάθει ποιος είναι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χώρας» τόνισε ο κ. Συμεώνογλου που δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και τη στάση της αντιπολίτευσης.

«Η μειοψηφία έχει μεγάλες ευθύνες»

«Η μειοψηφία έχει μεγάλη ευθύνη για όσα έγιναν» είπε ο κ. Συμεώνογλου και πρόσθεσε ότι είναι καιρός πια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μάλιστα τώρα που γνωρίζουν την αλήθεια, που γνωρίζουν ποιος είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, «κι αν δεν γνωρίζουν ας ενδιαφερθούν να τηλεφωνήσουν και να μάθουν.

Στάση αναμονής για υποψηφιότητα…

Ο κ. Συμεώνογλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εάν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και με ποιον συνδυασμό επιφυλάχτηκε να απαντήσει προσεχώς, αφού θα πρέπει πρώτα να μάθει για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αλλά και τον τρόπο που θα διασφαλίζεται η πορεία των έργων της Χώρας.

Ακούστε τον κ. Συμεώνογλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: