slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εννέα αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες και στην Nάξο


Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για 9 αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες, ένα εκ των οποίων θα είναι στην Πάρο. Μόνο ένα απορρίφθηκε.
To υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 218,5 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο του νομού Κυκλάδων, καθώς και για τη διασύνδεση των αιολικών πάρκων με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης στην Αττική.
Ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης απέρριψε πάντως τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Άνδρο ισχύος 36,8MW.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η κατασκευή των έργων που εγκρίθηκαν θα αποφέρει στην πραγματική οικονομία περίπου 262 εκατ. ευρώ.
Η ετήσια παραγωγή, περίπου 506 GWh, θα αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων, ύψους 400 εκατ. ευρώ, ο οποίος πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις,
Πρόσφατα είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για άλλα επτά μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα, συνολικής ισχύος 204,2 MW, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να αποφέρει περίπου 245 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.


πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: