slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με βελτιωμένη πρόταση ο Σαμαράς... αλλα με κλειστη ΕΡΤ-Τι ακριβως προτεινει


Με στόχο να αποτραπούν οι εκλογές πραγματοποιείται η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να λυθεί το θέμα που δημιούργησε όλη αυτή την εμπλοκή.

Ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα παρουσιάζει μία βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με όσα είχε πει δημοσίως για την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα .

Μεταξύ των όσων πρότεινε ο κ. Σαμαράς είναι:

*Διορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ. Θα αναλάβει να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό δημοσιογράφων και τεχνικών.

*Διορισμός αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

*Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ.

*Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

*Συντονισμός των τριών κομμάτων για να αναβαπτιστούν οι σχέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, η νεα ΕΡΤ θα βασίζεται σε ένα πολύ μικρό σχήμα, με πολύ λίγους εργαζόμενους που θα προσληφθούν από μία επιτροπή κοινής αποδοχής που θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ. Θα υπάρχει ένα μεταβατικό σχήμα και θα οδηγηθούμε στην νέα ΕΡΤ που θα προκύψει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μιλούν για άμεση επαναλειτουργία του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στο μεταβατικό στάδιο.

Δεν γίνεται όμως δεκτή από το Μέγαρο Μαξίμου η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το παλαιό καθεστώς. Συζητούν φόρμουλα μεταβατικού καθεστώτος, ενός νέου φορέα για να συμβολίσουν ακριβώς και αυτή την αλλαγή.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ότι αυτή η πρόταση συμβιβασμού θα πρέπει να γίνει δεκτή από τους πολιτικούς αρχηγούς , να υπάρχει δηλαδή η πολιτική της νομιμοποίηση και μετά να προχωρήσει.

Ανοιχτό το Μαξίμου στον ανασχηματισμό

Πάντως, πλέον, σύμφωνα με το MEGA, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού συζητούν το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού . Όχι μόνο γιατί εκτιμάται ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων- και πρώτος στη λίστα είναι ο Αντώνης Μανιτάκης στον οποίο το Μαξιμου χρεώνει ανοιχτά όλη την αποτυχία, αλλά και γιατί υπάρχει θέμα λήψης αποφάσεων.

Αυτό που διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχθεί να είναι πρωθυπουργός υπό επιτροπεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: