slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξένοι δημοσιογράφοι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες


Άλλα τέσσερα από τα προγραμματισμένα δημοσιογραφικά ταξίδια για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ολοκληρώθηκαν για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Το πρώτο εξ αυτών υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνέχεια των επαφών που είχαν ξεκινήσει στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου WTM με εκπρόσωπο της εφημερίδας Guardian. Ο καλεσμένος δημοσιογράφος, κ.Giles Anthony Fraser, συνοδευόμενος από τον δεκάχρονο γιο του, παρέμεινε στη Νάξο για το διάστημα από 23 έως 30 Μαίου 2013.




Ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος στα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας ξεναγήθηκε από το Δήμο στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν το κάστρο και την παλιά πόλη καθώς και τα ορεινά χωριά που ποτέ δεν λείπουν από το προτεινόμενο πρόγραμμα του Δήμου. Το Σάββατο 25 Μαίου μετέβηκε στα Κουφονήσια όπου και φιλοξενήθηκε για δύο βράδια ενώ τη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο μετέβηκε στην Ηρακλειά όπου παρέμεινε για ένα βράδυ. Την Τρίτη 28 Μαίου επέστρεψε στη Νάξο όπου συνεχίστηκε η γνωριμία του με το νησί και τις πανέμορφες παραλίες του και στις 30 Μαίου αναχώρησε για τη Μύκονο από όπου και θα πετούσε την επομένη για το Λονδίνο.

Ο κ. Fraser γοητευμένος από τις ομορφιές των νησιών μας δήλωσε την πρόθεση του να επιστρέψει για τις προσωπικές διακοπές του τον Σεπτέμβρη.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία κάλυψε τα αεροπορικά εισιτήρια του προσκεκλημένου δημοσιογράφου ενώ για την παραπάνω φιλοξενία το Δήμο συνέδραμε το ξενοδοχείο Naxian Collection Villas, το εστιατόριο «Νισσάκι», η ΕΑΣ Νάξου, η ποτοποιία Βαλληνδρά, η κ. Bernick Kerstin, η κα Στέλλα Κορρέ, το Fanos family studios στα Κουφονήσια και το Villa Zografos στην Ηρακλειά.



Το επόμενο δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2013. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι είχαν προσκληθεί προκειμένου να γράψουν για τα θαλάσσια σπορ στις Κυκλάδες. Τρίτος και τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού κατόπιν επίσκεψης τους στη Μύκονο και τη Πάρο, ήταν η Νάξος. Υπήρξαν καλεσμένοι δημοσιογράφοι από την Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Πολωνία εκπροσωπώντας ορισμένα από τα σημαντικότερα έντυπα και site της Ευρώπης για τις εν λόγω δραστηριότητες όπως τα www.boardseekermag.com, www.funboardmag.com, www.sieplywa.pl, www.kiteworldmag.com, www.kitesurf-magazine.co.uk..



Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραλίες της Νάξου, ενώ όπως είχε προγραμματίσει ο Δήμος επισκέφθηκαν όλα τα κέντρα των θαλάσσιων σπορ του νησιού μας, στη Μικρή Βίγλα, την Πλάκα και στον Άγιο Γεώργιο. Ενθουσιασμένοι με τη Νάξο δήλωσαν οι συμμετέχοντες, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες των κέντρων των θαλάσσιων σπορ θεωρήθηκαν πολύ υψηλού επιπέδου. Δύο εκ των συμμετεχόντων δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν τη Νάξο τον Αύγουστο για διακοπές με τις οικογένειες τους.



Για τη παραπάνω φιλοξενία τον Δήμο συνέδραμε: Το ξενοδοχείο Naxos Beach I, η ταβέρνα «Κοντός» στη Μικρή Βίγλα και το σωματείο Επαγγελματιών Τουρισμού της περιοχής, το café Flisvos, το εστιατόριο «Banana» στην Αγία Άννα, το εστιατόριο «Αποστόλης», το Naxos tours, η ΕΑΣ Νάξου, η ποτοποιία Βαλληνδρά, η ποτοποιία Προμπονά, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Naxos Auto Rent και ο κ. Γιάννης Τσολάκης.



Τα επόμενο δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον ΕΟΤ Αυστρίας και τον tour operator από την Μεγάλη Βρετανία «Swimtrek». O προσκεκλημένος δημοσιογράφος κ. Thomas Brucknerεπισκέφτηκε τα νησιά Ναξο, Σχινούσα, και Κουφονήσια το διάστημα 8 έως 15 Ιουνίου 2013.

Ο κ. Bruckner συμμετείχε στο ταξίδι αυτό για λογαριασμό του περιοδικού ποικίλης ύλης Wiener το οποίο πρόκειται για περιοδικό με status cult στον γερμανόφωνο χώρο και θα φιλοξενήσει 5σέλιδο αφιέρωμα στα παραπάνω νησιά. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ Αυστρίας η αξία του αφιερώματος που θα κυκλοφορήσει ανέρχεται σε 7.500 ευρώ ανά σελίδα και έχει αναγνωσιμότητα 153.000 φύλλα.

Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν να προβληθεί το πρόγραμμα που προσφέρει ο παραπάνω tour operator και μέσω αυτού και τα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά διακοπές για κολύμβηση στις Μικρές Κυκλάδες και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος όπως δήλωσε κολύμπησε 7 χιλιόμετρα ανάμεσα στα νησιά μας.



Για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού τον Δήμο συνέδραμε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την κάλυψη του κόστους μεταφοράς του προσκεκλημένου δημοσιογράφου και το ξενοδοχείο Grotta Hotel.

Το τελευταίο σε σειρά από τα δημοσιογραφικά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν, διοργανώθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας και τον αυστριακό tour operator «Springer Reisen». Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι παρέμεινα στη Νάξο από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2013.



Σκοπός του συγκεκριμένου ταξιδιού ήταν ο εορτασμός για τα «20 χρόνια Νάξος» του tour operator Springer Reisen. Η Νάξος κατέχει σημαντική θέση στο πρόγραμμα του Springer reisen, ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδιών ιδίως στη νότιο Αυστρία.

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι αντιπροσώπευσαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα της Αυστρία όπως οι εφημερίδες «Kronen zeitung» και «Κleine zeitung», ενώ προς τιμήν της ιδιοκτήτριας κας Andrea Springer συμμετείχε στο ταξίδι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Flyniki, συνεργάτης της Airberlin.



Την πρώτη ημέρα της παραμονής τους στη Νάξο οι παραπάνω δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν κάποια από τα ορεινά χωριά της Νάξου ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κάστρο και την παλιά πόλη. Την επόμενη ημέρα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νοτιοδυτικές παραλίες της Νάξου πραγματοποιώντας κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό σκάφος που εδρεύει στο νησί. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμήν της κας Αndrea Springer και του Springer Reisen για τον εορτασμό των 20 χρόνων στην Νάξο. Στο δείπνο συμμετείχαν πολλοί επαγγελματίες του νησιού με τους οποίους συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το Δήμο εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού κύριος Δημήτρης Λιανός ο οποίος εκφώνησε ευχαριστήριο λόγο για την προσφορά του tour operator στη Νάξο και απένειμε εκ μέρους του Δημάρχου τιμητική πλακέτα στην ιδιοκτήτρια, κα Andrea Springer.

Στο παραπάνω ταξίδι συμμετείχε ο κύριος Γιάννης Ραφαλιάς, υπεύθυνος marketing του ΕΟΤ Αυστρίας, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο για την άψογη διεξαγωγή του πολύ σημαντικού για το γραφείο τους δημοσιογραφικό ταξίδι.

Τον Δήμο για την πραγματοποίηση του εν λόγω ταξιδιού συνέδραμε: Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ΕUROPCAR, ο κ. Γρηγορόπουλος Πάνος με το ιστιοπλοϊκό του σκάφος Oreanthi III, η ταβέρνα «Τεμπέλης» στην Απείρανθο, το εστιατόριο «Νισσάκι» και το ξενοδοχείο «Φοίνικας» στο Πυργάκι.

Το επόμενο δημοσιογραφικό ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τις 24 Ιουνίου 2013 που αφορά στην φιλοξενία Αυστραλιανής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η επίσκεψη από εκπροσώπους της γερμανικής συνομοσπονδίας πεζοπόρων προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την πιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: