slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Κοινωνικός Τουρισμός για επιπλέον 100.000 δικαιούχους



Η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για επιπλέον 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 
Η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης θα αυξηθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα. Κάνοντας λόγο για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1% εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1% ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης σημείωσε ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.



Παράλληλα ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί ανάσα για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: