slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων Ο αθλητισμός στην εποχή της κρίσης και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Επίσκεψη στη Σύρο του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου
και του υπεύθυνου του Τμήματος Αθλητισμού και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,Τζούλιου Συναδινού,
οι οποίοι, την Κυριακή 26/5 και τη Δευτέρα 27/5, θα πραγματοποιήσουν
σειρά συναντήσεων με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων.
Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων συναντήσεων,
θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου
τη Δευτέρα 27/5, στις 2:15΄μμ, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο του αθλητισμού, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, με...... τις συρρικνωμένες δαπάνες του προϋπολογισμού και την εξίσου δραστική περικοπή στη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις τόσο στους ΟΤΑ που έχουν επιφορτιστεί με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, στους ερασιτεχνικούς συλλόγους όσο και στους κατοίκους των νησιών. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ειδική πρόβλεψη για την σχολική φυσική αγωγή, για την προμήθεια αθλητικού υλικού, για την μεταφορά μαθητών σε αθλητικούς αγώνες, για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχολεία και δήμους. Ειδικά για τις Κυκλάδες, διαπιστώνουμε τη διαρκή απαξίωση του αθλητισμού, τη ραγδαία επιδείνωση των υποδομών και την σχεδόν ολοκληρωτική υποχώρηση της πολιτείας από τον υποστηρικτικό της ρόλο.
Θεωρώντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι ούτε μια πολυτέλεια για τους λίγους ούτε αποκλειστικά ένα τηλεοπτικό προϊόν προς κατανάλωση ή -ακόμη χειρότερα- ένας πρόσφορος χώρος “δράσης” των πολυεθνικών, πιστεύουμε ότι χρήζει άμεσης στήριξης και προώθησης προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του και για το σκοπό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει καταθέσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού.
Με αφετηρία αυτή την αντίληψη και τη σημασία που ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποδίδει στον αθλητισμό και την κοινωνική του διάσταση, και δεδομένου του πλήρους εξοβελισμού του από την τρέχουσα πολιτική ατζέντα, το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ οργανώνει ανά την Ελλάδα συναντήσεις με τους κατά τόπους αθλητικούς φορείς, προκειμένου να διατυπωθούν τα προβλήματα και να ανταλλαγούν απόψεις ώστε μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους να διαμορφωθούν οι βέλτιστες πολιτικές για την αναβάθμιση του αθλητισμού και την “αποκατάσταση” του κοινωνικού του ρόλου.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος και ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Τζούλιο Συναδινός, θα βρίσκονται την Κυριακή 26/5 και τη Δευτέρα 27/5 στη Σύρο, όπου θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με αθλητικούς φορείς. Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων αυτών συναντήσεων, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27/5, ώρα 2:15΄μμ, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.




     23/5/2013
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: