slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρέ ηλίθιοι τι άλλη μ@@@@@α θα ακούσουμε άκου «Νόμιμο» το… φακελάκι

fakelaki1Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αδικαιολόγητο χαρακτηρίζει τον θόρυβο, το υπουργείο Δικαιοσύνης που προκλήθηκε σχετικά με τη διάταξη του πρόσφατου νόμου 4139/13 (άρθρο 68, παρ. 3) που ορίζει ότι «δεν....
συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Η σχετική αναφορά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλα όλα τα κόμματα, τα οποία ζητούν την απόσυρσή της υποστηρίζοντας ότι ανοίγει παράθυρο για τη νομιμοποιήσή της «δωροδοκίας και το φακελάκι».
Ο Γιάννης Μανιάτης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή κάθε γενικού χαρακτήρα διάταξη σε τέτοια θέματα, μπορεί να ερμηνευτεί -ή παρερμηνευτεί- ως πρόθεση «κάλυψης» κρουσμάτων διαφθοράς, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση κατάργησή της. Στα θέματα διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές και αμφισβητήσεις».
Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι η διάταξη μπορεί να αποτελέσει «συγχωροχάρτι» για μικρά «φακελάκια» και «γρηγορόσημα», τονίζει ότι «δεν υπάρχει καν τρίχα για να γίνει τριχιά». Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η διάταξη αυτή αναφέρεται αποκλειστικά σε δώρα συμβολικής αξίας (όπως βιβλία, στιλό, λουλούδια κ.λπ.) και όχι σε δώρα με  χρηματική καταβολή.
Προσθέτει ότι η επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε με ομοφωνία των κομμάτων (πλην ενός που δήλωσε «παρών» και ενός που δεν συμμετήχε) έχει πιο στενά όρια και από αυτά που έχει δεχθεί η νομολογία του Αρείου Πάγου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διερωτάται για ποιους λόγους επιχειρήθηκε ο συγκεκριμένος θόρυβος , καθώς παραγνωρίζεται ότι για πρώτη φορά θεσπίστηκε υποχρεωτική επιβολή χρηματικής ποινής 50πλάσιας του ωφελήματος που αποκόμισε ο κρατικός λειτουργός εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη.

http://thepaper.gr/%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια: