slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Κώστας Μπιζάς
  Το Σάββατο 6 Απριλίου επισκέφτηκε την Πάρο η  Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού κ. Λ. Φτακλάκη.  Με αφορμή την παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την παρουσία των Δημάρχων Πάρου και Αντιπάρου, Περιφερειακών Συμβούλων , Δημοτικών  Συμβούλων , εκπροσώπων συλλογικών φορέων και επιχειρηματιών  του τουριστικού κλάδου.
   Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου  Παντελής Τζανακόπουλος και Κώστας Μπιζάς  στις  τοποθετήσεις που πραγματοποίησαν ανέφεραν τα παρακάτω :

«……  Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας . Το 80% των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ασχολείται με τον τουριστικό κλάδο. Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού από το 1970 και έπειτα είχε ως συνέπεια την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στα νησιά μας , στην καταπολέμηση της μετανάστευσης και στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού τους .
   Τα νησιά μας η Πάρος και η Αντίπαρος διαθέτουν πλούσια ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά (Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής , Μοναστήρια, Εκκλησίες,  Αρχαία Λατομεία,  Δεσποτικό, σπήλαιο Αντιπάρου, Παραδοσιακοί Οικισμοί, Κάστρα, Μονοπάτια )                                                                                                                            Επίσης προσφέρουν  όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αθλητικών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων ( windsurf, kite surf, ιστιοσανίδα κλπ. )                                                                       Η Περιφέρεια με τις δράσεις που υλοποιεί για την προβολή του τουριστικού προϊόντος          (συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, παραγωγή εντύπων, δημιουργία τουριστικού portal, διοργάνωση εκδηλώσεων, φιλοξενία δημοσιογράφων κ.α.  ) θα πρέπει να αναδείξει  τα ισχυρά πλεονεκτήματα των νησιών μας.                                                                   Ταυτόχρονα  είναι αναγκαία η εκπαίδευση και  επιμόρφωση των εργαζομένων και εργοδοτών με σχετικά σεμινάρια φιλοξενίας και προβολής των επιχειρήσεων. Θα  πρέπει να λειτουργήσουν τουριστικά τμήματα στα ΕΠΑΛ , στα ΙΕΚ και να δημιουργηθούν τουριστικές σχολές.
    Ακόμη επισήμαναν  ότι ο τομέας του τουρισμού δεν είναι αυτοτελής κλάδος της οικονομίας.  Επηρεάζεται και επηρεάζει πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας.                          Το πλαίσιο μέσα στο  οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί επηρεάζεται από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. τα δίκτυα αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών , το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας , η ασφάλεια και η αστυνόμευση κάθε περιοχής , οι υπάρχουσες υποδομές λιμενικών εγκαταστάσεων , η εκπαίδευση και  η συμπεριφορά των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες στους τουρίστες.
Με άλλα λόγια οι πρωτοβουλίες για την προώθηση και την ανάπτυξη του τουρισμού δεν μπορεί να περιορίζονται μόνο στην προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα πρέπει να ασκούνται  πιέσεις και να διεκδικούνται λύσεις που έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία , την αστυνόμευση και ασφάλεια, την βελτίωση των υποδομών, την αξιοπιστία και επάρκεια των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.
Ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι εθνική υπόθεση, όλοι οφείλουμε να τον προστατέψουμε και να τον θωρακίσουμε ειδικά στην σημερινή τόσο κρίσιμη συγκυρία. Πρέπει να γνωρίζουμε  ότι αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι διαφημιστές του ελληνικού τουρισμού θα είναι όσοι τουρίστες γυρίσουν στις πατρίδες τους και στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη…. »


Οι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι  Νοτίου  Αιγαίου
Παντελής  Τζανακόπουλος                                               Κώστας  Μπιζάς

                                                                                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια: