slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ_Με Κουβέλη Φώτη




Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες συναγωνιστών της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» συναντηθήκαμε το πρωί της Τετάρτης 03 Απρ 13 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΔΗ.ΜΑΡ λίγες μόνο ώρες πριν την σύσκεψη των Προέδρων της Τρικομματικής Κυβέρνησης (Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη) και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μας να θέσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας στην Περιφέρεια Αττικής και των Δημοσίων υπαλλήλων ευρύτερα. Στη συζήτηση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα και στοιχεία για τον αριθμό υπαλλήλων και τις πολλές αρμοδιότητες και ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν ζητήματα όπως :1. Οργανισμός- Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα – Απολύσεις στο Δημόσιο.

2. Διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας Ι.Δ.Α.Χ. στην Περιφέρεια.

3. Μισθολογικό – Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό.

4. Εύρος αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και αναλογία υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των πολιτών στην επικράτεια της Περιφέρειας.

5. Θέματα ωραρίου και εργασιακής απασχόλησης μη αμειβόμενης πέραν του ωραρίου.

6. Φόβος και τρομοκρατία των υπαλλήλων στην άσκηση των καθηκόντων τους.

7. Πολυνομία και επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών.

Συνάδελφοι η σημερινή συνάντηση πιστεύουμε ότι ήταν πολύ σημαντική, διότι για πρώτη φορά ίσως ακούστηκε η δική μας δυνατή, σοβαρή φωνή, στο κέντρο λήψεων των αποφάσεων και μάλιστα σε αρκετά ζητήματα υπήρχε θετική ανταπόκριση και δέσμευση να τεθούν ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όχι μόνο. Αναλύσαμε το εργασιακό μας καθεστώς στην Περ. Αττικής, δίνοντας έμφαση στην έλλειψη προσωπικού έτσι ώστε όχι μόνο να μην υπάρξει ούτε μια μείωση θέσης εργασίας μας, αλλά να καλυφτούν άμεσα οι θέσεις που έχουν τουλάχιστον κατά 15% μειωθεί από το προσυνταξιοδοτικό, την εφεδρεία και την κινητικότητα που αυτοί μας επέβαλαν.
Αποδείξαμε ότι μόνο 2.450 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετούν την μισή Ελλάδα
( 5.500.000 πολίτες) σε περισσότερο από το 70% των συναλλαγών του πολίτη με το δημόσιο, αναλογώντας τελικά ένας (1) υπάλληλος σε περίπου 2.300 πολίτες των οχτώ (8) Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής.
Πιστεύουμε ότι αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή η παρέμβαση της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ήταν καταλυτική και ουσιαστική. Μας ανέφερε ότι αυτά τα αναλυτικά στοιχεία δεν τα γνώριζε, εμείς του τα καταθέσαμε αμέσως, απαιτώντας αυτές οι θέσεις μας να μεταφερθούν στην προγραμματισμένη μετά από λίγη ώρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζομένους της Περιφέρεια Αττικής, διότι αυτές ήταν θέσεις στοιχειοθετημένες με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, απόλυτα δίκαιες για τους συκοφαντημένους άκριτα από τα Μ.Μ.Ε. συναδέλφους. (Άμεσα ακολουθεί εκτενή ενημέρωση σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν, των τοποθετήσεων που ακολούθησαν, καθώς και δημοσιοποίησης των γραπτών εισηγήσεων μας).
Εμείς το μόνο που σας υποσχόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε αδιάκοπα να δίνουμε το αγωνιστικό παρόν παντού, στην πρώτη γραμμή, για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Την επομένη εβδομάδα θα εκθέσουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας στις συνεργασίες που προγραμματίζουμε με αγωνιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο.-







ΣΥΜΦΩΝΙΑ_ Κουβέλης Φώτης (5).JPG

124 K Προβολή Κοινή χρήση Λήψη αρχείου






ΣΥΜΦΩΝΙΑ_ Κουβέλης Φώτης (4).JPG

187 K Προβολή Κοινή χρήση Λήψη αρχείου






ΣΥΜΦΩΝΙΑ_ Κουβέλης Φώτης (7).JPG

107 K Προβολή Κοινή χρήση Λήψη αρχείου






2013_ΣΥΜΦΩΝΙΑ_ Κουβέλης Φώτης.doc

113 K Προβολή Λήψη αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: