slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-4-13

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου τη Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρες 4 με 8 το απόγευμα, διοργανώνει την καθιερωμένη αιμοδοσία στη λέσχη μας, στην οδό Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, στο Γαλάτσι.

Είναι ίσως η πιο σημαντική μας δραστηριότητα αφού σχετίζεται τόσο άμεσα με την πραγματική και ουσιαστική συνεισφορά στον συνάνθρωπό μας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάθε χρόνο μέσο όρο η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας διαθέτει 60 μονάδες αίματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα έλλειψη μονάδων καθιστά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μείζονος σημασίας για τη διατήρηση και ενίσχυσή της.

Προϋποθέσεις για την αιμοδοσία:
- Να είσαι εντελώς υγιής και να έχεις ηλικία άνω των 18 και κάτω των 65 ετών
- Να μην έχεις πάρει τις προηγούμενες ημέρες φάρμακα, ούτε ασπιρίνη
- Να μην έχεις κάνει κάποια εγχείρηση πρόσφατα (6μηνο)
- Να μην έχεις σοβαρά προβλήματα με την καρδιά σου και να μην έχεις πίεση
- Να μην έχεις περάσει ηπατίτιδα, έλκος, γαστρορραγία, σακχαρώδη διαβήτη
- Οι γυναίκες να μην έχουν περίοδο και να έχουν περάσει τουλάχιστο 2 ημέρες από το τέλος της
- ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΙ
- Να μην έχεις δώσει αίμα το προηγούμενο τρίμηνο και να μην έχεις πάρει με μετάγγιση αίμα τα προηγούμενα τρία χρόνια
- Να έχεις φάει εκείνη τη μέρα οπωσδήποτε ένα καλό πρωινό

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η δωρεά αίματος δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη και είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ο αιμοδότης να μολυνθεί με οποιαδήποτε ασθένεια όπως το AIDS, η ηπατίτιδα και άλλες.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγο από το χρόνο σου. Έλα στο Σύλλογο να τα πούμε και από κοντά, να πιεις μετά την πορτοκαλάδα σου και να φας τα μπισκοτάκια σου… Μη ντραπείς να ζητήσεις και 2η μερίδα! Μη ξεχνάς την ηθική ικανοποίηση που θα νιώθεις στο τέλος.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες, κοπέλια και κοπελούδια, τη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρες 4 με 8 το απόγευμα στη λέσχη του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου για να δείξουμε πως η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η αξία μας δεν έχει χαθεί, αλλά παραμένει ζωντανή όπως αρμόζει σε κάθε Απεραθίτη…
Mε εκτίμηση
Το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου



Δεν υπάρχουν σχόλια: