slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πίτα Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου. Κυρίαρχο το θέμα του Αλιευτικού Καταφυγίου

 Στην κατάμεστη  αίθουσα του συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2012, η βράβευση των νέων φοιτητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
 Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ανδρής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, κ. Αντώνης Χωριανόπουλος. Ο  κ. Χωριανόπουλος αναφέρθηκε στο  μεγάλο κοινωφελές έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογος στον Απόλλωνα. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην........
ιστορική διαδρομή της προσπάθειας δημιουργίας Αλιευτικού Καταφυγίου στον Απόλλωνα. Ο κος Χωριανόπουλος τόνισε ότι παρά την απόρριψη της προσφυγής κατά του έργου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την επαναχρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το έργο σταμάτησε και πάλι καθώς η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων επιθυμεί να γίνουν υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες ώστε να προστατευθεί ο αρχαίος μώλος.

Αποτέλεσμα της ομιλίας του κου Χωριανόπουλου ήταν όλοι σχεδόν οι χαιρετισμοί να στραφούν γύρω από το έργο του Αλιευτικού του Απόλλωνα, με τις παρεμβάσεις να κινούνται υπέρ της πραγματοποίησης του έργου με ταυτόχρονη διαφύλαξη της αρχαιολογικής μας και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, και ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μανόλης Γλέζος.

Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών 
από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Προμπονά και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος Λογαράς.
 Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου κ.κ. Μανιάτης, Μπούρας, Μαγκανάρης και Σιδερής, ο Πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Νίκος Μαϊτόςεπικεφαλής πλήθους εκπροσώπων Ναξιακών Συλλόγων, οι κ.κ. Βιτζηλαίος Μιχάλης και Μανωλά Άννα ως εκπρόσωποι του Συλλόγων Κομιακιτών Νάξου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων κ. Πούλιος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Ιάκωβος Γιακουμής, o στρατηγός ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Χωριανόπουλος Δημήτρης, ο ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κ. Φιλιπουπολίτης Αντώνης, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής Ιωάννης, ο Πρόεδρος Εφετών Σιδερής Κωνσταντίνος και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: