slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιός είναι ο εφοπλιστής Βασίλης Μανιός που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ [εικόνα]

Μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται ηχηρά ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου όπως αυτό του Βασίλη Μανιού, ο οποίος κληρονόμησε μαζί με την αδερφή του την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του ο Δημήτρης Μανιός.
Η ιστορία του Δημήτρη Μανιού μοιάζει με παραμύθι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Σίβυλλα στο......
Βήμα.
Ο νεαρός, γοητευτικός, φτωχός αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στη δίωξη λαθρεμπορίου στον Αερολιμένα Αθηνών. Οι σπουδές στη Νομική , η γνωριμία με τον εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, τα πρώτα βήματα στη ναυτιλία. Η δημιουργία της Transman η οποία έμελλε να γίνει μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία. Η φιλία του με την Καρολίνα του Μονακό, την Χριστίνα Ωνάση , τα παιδιά του Σταύρου Νιάρχου. Η στενή του σχέση με την ισχυρή οικογένεια Γουάϊτ και οι συχνές επισκέψεις στο Ντάλας. Σημαντικοί πετρελαιάδες των Η.Π.Α. οι Γουάϊτ.

Γοητευτικός, αθλητικός με πολλές κατακτήσεις ο εφοπλιστής. Η εντυπωσιακή κατάξανθη ανιψιά του μεγάλου playboy Γκούντερ Ζάκς (σύζυγος για ένα διάστημα της Μπριζίτ Μπαρντό) Καρολάιν ήταν μια από τις γυναίκες που στάθηκε στο πλευρό του. Ένα καλλίγραμμο κορίτσι που του άρεσε να χαίρεται τον Ελληνικό ήλιο στο πολυτελές yacht Mandi Blue.

Apollo Grec ο Δημήτρης Μανιός

Ο Δημήτρης Μανιός «έφυγε» στα 44 του μόλις χρόνια. Σε ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη. Χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο αδερφός του Βασίλης συνέχισε την επιχειρηματική του πορεία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η λεζάντα του στα γαλλικά ήταν Apollo Grec, συγκεκριμένα σε γαλλικό κοσμικό περιοδικό, σημειώνει η κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη στο Cosmopoliti. «Ο Δημήτρης Μανιός άφησε εποχή, στην εποχή του. Γυναικοκατακτητής, jet setter, άντρας που πλούτιζε όλο και περισσότερο με τα χρόνια μέχρι που έφερε το δεύτερο σκάφος του το MadiBlue, στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, που ήταν σα διαστημόπλοιο και που άφησε άφωνους όλους τους εφοπλιστές των καλών οικογενειών που μέχρι τότε τον χλεύαζαν και μετά τον προσκύνησαν.

Ο Δημήτρης Mανιός ήταν ένα παθιασμένο άτομο, τετραπλός Σκορπιός – ζώδιο, ωροσκόποι, σελήνες , πλανήτες και άστα να πάνε- στα πάντα του με χολλυγουντιανό λουκ και.. ψαρωτικά μπλε σκληρά μάτια. Δεν υπήρχε στόχος που δεν πραγματοποίησε εκτός από το να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο. Τα τελευταία του χρόνια αποσύρθηκε αξιοπρεπώς. Πολλοί τον μίσησαν, πολλοί τον αγάπησαν όμως κανείς δεν τον ξέχασε. Τον είχα ζήσει και στα καλά του και στα περίεργα του. Είχε όποια γυναίκα ήθελε και στο τέλος κατάφερε να φτάσει όχι μόνο το οικονομικό αλλά και το κοινωνικό status που ονειρευόταν από τα νεανικά του χρόνια που ήταν στην αστυνομία. Η καλύτερη περίοδος στα αισθηματικά του ήταν ίσως όταν έβγαινε με τη Λίλα Θεοδόση, που ήταν και είναι μία ωραία και ευγενική κοπέλα χωρίς τα κομπλικασιόν μίας αριβίστριας, ούτε μίας υπερκοσμικής των καλών κύκλων» (φωτό παρακάτω).

Το ΣΔΟΕ και τα 49 ονόματα

Το ΣΔΟΕ κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής 49 ηχηρά ονόματα τα οποία έχουν λογαριασμούς από 3 έως 500 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις ελληνικές αρχές για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μεταξύ των 49 ονομάτων βρίσκεται αυτό του Βασίλη Μανιού.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΜΗΤΣΑΚΙ ΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το Μητσάκι η αντιδημαρχάρα μας τον ξεπερνά σε γκόμενες και θα τον ξεπεράσει ακόμη όταν θα γίνει και δήμαρχος. Τρέμετε λαπάδες Χωραϊτες δεν μπιάνετε μπάζα μπροστά στον δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν τα γράφεις αυτά ρε Νάξιε; Για τα γιδοπρόβατα του Φιλωτίου;
ΤΩΡΑ ΧΟΡΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΩΤΙΤΕΣ.