slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΖΩΩΝ

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε ζώα στη Βόρειο Ελλάδα και με στόχο την προστασία της δημόσια  υγείας, κρίνεται απαραίτητο να ενημερωθούν  οι δημότες μας ως προς τα εξής:

  1. Επιβάλλεται η διασφάλιση, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, του προληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους σκύλους και γάτες ηλικίας άνω των τριών μηνών (δεσποζόμενα, ποιμενικά-τσοπανόσκυλα) που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχει παρέλθει η.....ημερομηνία του επαναληπτικού εμβολιασμού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ήρθαν σε επαφή με ζώο θετικό στη λύσσα.

  1.  Ειδικότερα για τους ποιμενικούς σκύλους (τσοπανόσκυλα) επιβάλλεται, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, και η καταγραφή τους από ιδιώτες κτηνιάτρους, οι οποίοι στη συνέχεια θα διαβιβάζουν τα στοιχεία της καταγραφής στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου.

  1. Να κοινοποιείται άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου κάθε περίπτωση υποψίας περιστατικού λύσσας σε ζώο της άγριας πανίδας ή σεκατοικίδιο ζώο, προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την περαιτέρω εξέταση και διερεύνηση των άρρωστων ή ύποπτων ζώων.


                                                   Ο Δήμαρχος

                                                                                                       κ.α.α.


        Δημήτριος Μανιός

                                                                                    Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: