slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Μαργαρίτης, ο Υπουργός και η Π.Ν.Ο να πράξουν τα δέοντα.

      Ως νησιώτες και ως κάτοικοι του πολυνησιακού αλλά και του πολυπληθέστερου Δήμου των Κυκλάδων, πάντα κατανοούμε και υποστηρίζουμε τις θέσεις και τα αιτήματα του ναυτικού κόσμου, καθώς αποτελούμε κομμάτι αυτών και οι νησιώτες ναυτικοί υπήρξαν ανέκαθεν πρωτοπόροι στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής και της Ελληνικής οικονομίας. Κατανοούμε τη σημαντικότητα των αιτημάτων της Π.Ν.Ο., αλλά παράλληλα οφείλουμε να τονίσουμε κάτι που όλοι οι ναυτικοί γνωρίζουν καλά. Τα επιβατηγά πλοία για τα νησιά αποτελούν κάτι παραπάνω από μέσο μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων. Αποτελούν την ζωοδόχο πηγή για τους νησιώτες και κυρίως για τους κατοίκους των μικρών νησιών της χώρας μας. Η ....
επάρκεια των καταναλωτικών αγαθών, των φαρμάκων, η αμφίδρομη μεταφορά των ασθενών και των αγροτοκτηνοτροφικών  και λοιπών ευπαθών προϊόντων, ο τουρισμός, όλα είναι συνάρτηση της απρόσκοπτης μετακίνησης δια της θαλασσίας οδού μέσω των επιβατηγών και φορτηγών πλοίων.
     Η απεργία που πραγματοποιεί η Π.Ν.Ο. για έκτη συνεχή ημέρα και εξαγγέλλει ότι πρόκειται να συνεχίσει, φέρνει τους κατοίκους των νησιών μας στα όρια της απόγνωσης. Η απουσία της έλευσης πλοίων στα νησιά ισοδυναμεί με την έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων, φορτηγών μεταφοράς προϊόντων, ακόμα και ασθενοφόρων, σε σχέση με μια πόλη της χερσαίας Ελλάδας. Ουσιαστικά παραλύει την οικονομική ζωή και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των νησιωτών.
     Ως εκ τούτου και αντιλαμβανόμενοι τα αιτήματα της Π.Ν.Ο., παρακαλούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και τη Διοίκηση της Π.Ν.Ο. να λάβουν υπόψη τους τη σημασία και τις συνέπειες της πολυήμερης απεργίας των ναυτεργατών και να πράξουν τα δέοντα, ώστε να απεγκλωβιστεί ο νησιωτικός κόσμος από τη δυσχέρεια, στην οποία έχει περιέλθει. Αιτούμαστε εκτάκτως τη δρομολόγηση πλοίων, ώστε να αρθεί η «πολιορκία» των κατοίκων των νησιών μας. Καλούμε και τις δύο πλευρές, Πολιτεία και Ναυτοσύνη, να δείξουν την απαραίτητη σύνεση για το σοβαρό πρόβλημα, στο οποίο έχουν περιέλθει τα νησιά μας.


Ο Δήμαρχος
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μανόλης Μαργαρίτης









Δεν υπάρχουν σχόλια: