slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Aιχμές Γκούφα ...Πληρώνονται… δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους… αλλά ζητούν και εκτός έδρας αποζημίωση

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ
Οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι (αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει ρόλο π. επάρχων) στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, όχι απλά λαμβάνουν μισθό (είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που έπαιρναν οι π. έπαρχοι), αλλά πληρώνονται και εκτός έδρας αποζημίωση για τις μετακινήσεις που κάνουν στα ίδια τα νησιά τους!
Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με λίγη καλή θέληση.
Καταρχάς, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέσα από τον «Καλλικράτη 2» και μετά από πρόταση και πιέσεις που άσκησε ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης και οι συνεργάτες του, εξασφαλίσθηκε μηνιαία αποζημίωση, περίπου 800 ευρώ, για τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους στα π. Επαρχεία (σημερινές Περιφερειακές Ενότητες), ώστε να αναλάβουν ρόλο πολιτικού προϊσταμένου και να εποπτεύουν τις υπηρεσίες στα....
νησιά τους.
Κανείς δε λέει ότι οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει ρόλο π. επάρχων στα νησιά τους, θα πρέπει να ασκούν καθήκοντά αμισθί. Να λαμβάνουν αντιμισθία, αλλά να εκτελούν και τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί. Κι αυτό το επισημαίνουμε γιατί οι περισσότεροι δεν τις εκτελούν, πολύ απλά, διότι οι περισσότερες από τις υπηρεσίες των νησιών υπολειτουργούν, είναι ανοργάνωτες και δεν έχουν ιδιαίτερο αντικείμενο. Με τη σειρά τους, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν ελέγχονται από κανένα, ασκούν ελλειμματικά τα καθήκοντά τους, χωρίς να ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι για όσα συμβαίνουν.

Ζητούν εκτός έδρας αποζημίωση για να πάνε στο νησί τους!
Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών ούτε καν κατοικούν μόνιμα στα νησιά τους και λαμβάνουν κανονικά μισθό, παρά το γεγονός πως δεν έχουν φυσική παρουσία και δεν εποπτεύουν τις υπηρεσίες και την περιοχή ευθύνης τους. Το προκλητικότερο απ' όλα, είναι ότι ζητούν και εκτός έδρας αποζημίωση όταν πηγαίνουν στα νησιά τους για να ασκήσουν τις αρμοδιότητες, που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν! Καταθέτουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να τους πληρώνουν τις μετακινήσεις, ενώ αξιώνουν και την εκτός έδρας αποζημίωση που είναι 30 ευρώ ημερησίως. Κι όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα χρήματα που ζητούν τα λαμβάνουν κανονικότατα.
Μάλιστα, για το συγκριμένο θέμα, άφησε αιχμές στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο νέος αντιπρόεδρός της και π. πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Γιώργος Γκούφας.
Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και το θέμα μπορεί να προκαλέσει δικαιολογημένα σχόλια και να πάρει τη μορφή μικρών τοπικών σκανδάλων στα νησιά, η διοίκηση της Περιφέρειας θα πρέπει να το χειριστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.
cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: