slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην τελική της φάση η κολοτούμπα: Μια χαρά η συνάντηση Τσίπρα-Φούχτελ


Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον εντεταλμένο της γερμανίδας καγκελαρίου, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, την Τρίτη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του....
υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η Τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο γερμανός υπουργός παρουσίασε την δράση του στην Ελλάδα και την προσπάθεια να φέρει σε επαφή ελληνικούς και γερμανικούς δήμους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά τεχνογνωσίας για την επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε επιφύλαξη σχετικώς με το εάν η κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα - λόγω της μείωσης προσωπικού και των περικοπών - επιτρέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για επενδύσεις.

Διευκρίνισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στη λογική των κοινοπραξιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αμοιβαία επωφελείς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρεπορτερ τι το κακο ειδες ? ο ΣΥΡΙΖΑ δεχνει τις προθεσεις του απο τωρα απεναντι στους κατακτητες γερμαναραδες κανει και λεει αυτα που δεν τολμησε να πει ο εντολοδοχος και η συγκυβερνηση (κατοχικα δανεια- χριστοφορακος κτλπ). Αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πεισει τον εξαθλιωμενο απο το καθεστως ελληνικο λαο να του παραχωρησει τη δικυβερνηση της πατριδας .Ελπιζουμε να μην μας διαψευσει και να τιμωρηθουν αυτοι που παραχωρησαν την εθνικη κυριαρχια και τοσα αλλα στους κατακτητες.

Ανώνυμος είπε...

Σπάνε πλάκα μαζί του και μαζί σας ονειρευάμενοι και τυχάρπαστα λαμόγια. Σιγά που ακούσανε τις κλανιές του Αλέξη και δώσανε σημασία. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και αν του δώσουν την εξουσία θα κάνει ότι μπορεί για να μη κυβερνήσει. Ή θα συνεχίσει να λέει και να κάνει τις παπάρες του ή θα κάτσει στα αυγά του και θα κάνει τη κότα. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση πρώτοι εσείς θα τον πάρετε με τις πέτρες και το πιθανότερο να πάτε προς τη Χρυσή Αυγή, όπως έγινε και στις πρώην κομουνιστικές Χώρες που τώρα κυβερνιούνται από ακροδεξιές κυβερνήσεις. Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρει έστω και ένα ΕΥΡΩ από τα κατοχικά της Γερμανίας τότε συνέχυσε να πιστεύεις τις αρλούμπες που τις λέει για εσωτερική κατανάλωση ο συντροφάκος Σοϊμπλε-Τσιπράκος.

Ανώνυμος είπε...

15,47 η ακατασχετη παπαρολογια σου δεν ανακοπτει την πορεια της χωρας προς την δικαιωσυνη Φυσικα και δεν μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει στο μελλον αφου δεν προβλεψες οσα κακα προξενησες με την ψηφο σου στο πασοκ και στους ανεκδιηγητους γαπ και μπενιτο Στασου λοιπον στην ακρη και κοιτα μην σε συντριψουν οι εξελιξεις που ερχονται και που φυσικα δεν μπορεις εσυ ως τυχαρπαστο λαμογιο να ανακοψεις