slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΡΙΖΟΣ: Κάνουμε 5 νέες απολύσεις σύμφωνα με τους νόμους του κράτους των πλουτοκρατών


Γράφει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:


Ακόμα πέντε νέες απολύσεις από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ-Τις αγωνιστικές 
τους κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο
Σε 5 νέες απολύσεις προχώρησε χτες η επιχείρηση κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη Θεσσαλονίκη ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, προφασιζόμενηος την κρίση, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή της του, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της του δίνουν οι νόμοι του κράτους των πλουτοκρατών να συνεχίσει τις απολύσεις. Και οι 5 απολυμένοι....
είναι ιδρυτικά μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου, που στήθηκε πριν ενάμιση χρόνο, στο καμίνι του αγώνα, ενάντια στα τότε σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει τετραήμερη εκ περιτροπής εργασία. Οι δύο μάλιστα από τους 5 απολυμένους είναι μέλη της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση 5 απολυμένοι ήταν δημοσιογράφοι. Οι εργάτες δεν υπέγραψαν τις απολύσεις τους και αμέσως η επιχείρηση - προφανώς είχε προετοιμαστεί - έστειλε τα σχετικά εξώδικα στα σπίτια τους.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του σωματείου πως η εργοδοσία θα επέλεγε τη χτεσινή μέρα για να ανακοινώσει νέες απολύσεις, καθώς κλείνει το εργοστάσιο για 3 βδομάδες λόγω καλοκαιριού Χριστουγέννων. Συνολικά, απασχολεί 135 εργαζόμενους στο τυπογραφείο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και στα εμπορικά καταστήματα που έχει σε μια σειρά πόλεις.

Τα στελέχη του σωματείου καταγγέλλουν ότι στόχος της εργοδοσίας είναι να χτυπήσει το σωματείο, που είναι το μοναδικό επιχειρησιακό στον κλάδο των κουφωμάτων στη Θεσσαλονίκη τυπογράφων και μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια που συντονισμένα επιχειρούν να βάλουν σε εφαρμογή οι εργοδότες του κλάδου, για πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσουν να αποδεχθούν να παραδώσουν άνευ όρων τα κεκτημένα τους.

«Δε θα τους περάσει», δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του σωματείου Σ. Μπαμπαράτσας. «Θα οργανώσουμε την αντίστασή μας ακόμη πιο αποφασιστικά, μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».

Τη Δευτέρα θα πάνε στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να ζητήσουν να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση. Παράλληλα, συζητούν την αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν αμέσως μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της εφημερίδας και επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΠΛΑΙΣΙΟ» ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ καλεί τους εργαζόμενους, μαζί με το ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν την αντίσταση στις κάθε είδους μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. «Ο δρόμος που διαλέξαμε είναι ο δρόμος δίχως επιστροφή. 'Η θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες ή θα επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Μπροστά στη συνεργασία κυβέρνησης - εργοδοτών έχουμε να αντιπαραθέσουμε την ενότητά μας και το αγωνιστικό μας μέτωπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

ΥΓ. Η παραπάνω είδηση είναι από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 7ης Αυγούστου 2010 και φυσικά αφορά τις απολύσεις των άλλων που είναι κακές απολύσεις... γιατί οι απολύσεις του ΚΚΕ είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Για την ιστορία διαβάστε και την σημερινή είδηση:

 Τα 5 κομμούνια που απέλυσε ο ΡΙΖΟΣ είναι ο Γρ. Τραγανίδας (πολιτιστικό ρεπορτάζ) με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα, ο .Κ. Τρακόσας (εργατικό) με 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Ηρ. Κακαβάνης (διορθωτής) με 22 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Κ. Κρεμμύδας (συντάκτης ύλης) με 30 χρόνια στην εφημερίδα και η Αλεξάνδρα Φωτάκη (διεθνές ρεπορτάζ) με 10 χρόνια προϋπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις από τους απολυμένους (εκτός του κ. Κρεμμύδα, ο οποίος είχε διεκδικήσει δικαστικά δεδουλευμένα που του οφείλονταν) είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ είχαν διατυπώσει και τη διαφωνία τους για την ακολουθούμενη πολιτική του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: