slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ :O Βουλευτής των αδιάφθορων Βασ. Καπερνάρος ελέγχεται για υποθέσεις διαφθοράς και υπερτιμολογήσεις προϊόντων της Bayer

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ «Έκρυβε» 5,5 εκατ. ευρώ
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται καταγγελίες για υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από.... ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται καταγγελίες για υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι οι γερμανικές αρχές ερευνούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων Bayer και, ακόμη, πως μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι οι υπερτιμολογήσεις.

Μάλιστα, αναφέρεται σε περίπτωση αντικαρκινικού φαρμάκου, το οποίο αν και κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ ανά κυτίο, διατέθηκε στην αγορά με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 3.500 ευρώ ανά κυτίο.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων. Ενημερώνει, επίσης, ότι το ΣΔΟΕ έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες όσον αφορά τα αναφερόμενα από τον βουλευτή, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Έκρυβε 5,5 εκατ. ευρώ

Επιπλέον, σύμφωνα με το iefimerida , η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ!!!

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Έρευνα και για τον Λάκη Νικολάου

Το δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστός γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής αφορά σε ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς όμως να δηλώνει το εισόδημα και είναι ενδεικτικό ότι σε μόλις έναν χρόνο το αποκρυβέν εισόδημα έφτασε στις 400 χιλιάδες ευρώ!

Πηγή: Πρώτο Θέμα -iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: