slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ανέλπιστο δώρο του Τσίπρα στον Σαμαρά


Ελπίζω οτι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αρκετά γαλαντόμοι και δεν θα αμέλησαν να στείλουν στον Αλέξη Τσίπρα μια …ανθοδέσμη για το ανέλπιστο …δώρο! Ούτε παραγγελιά να το είχαν!
Ο Αλέξης Τσίπρας αφού είδε να αποτυγχάνουν τα …σχέδια του συντρόφου Καραγιάννη για τον Σεπτέμβριο (θυμάστε που καλούσε τους πολίτες, από το Καλοκαίρι να …
συγκεντρώνουν πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα ) και τον λαό να αρνείται να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του και να μην κατεβαίνει στα πεζοδρόμια στις 28 Οκτωβρίου για να ανατρέψει την κυβέρνηση, είπε να κάνει κάτι τον ….Νοέμβρη!

Ετσι, λοιπόν, αφού πρώτα έδωσε τα …διαπιστευτήρια του από το …Τέξας, επέστρεψε για …ρίξει την κυβέρνηση με …συνταγματικές διαδικασίες. Μεταξύ μας, δεν θυμάμαι καμιά κυβέρνηση, από το 1974 και μετά, να έχει χάσει ψήφο εμπιστοσύνης! Αρα, ο Αλέξης ξέρει οτι με την κίνησή του αυτή (περί κινήσεως απελπισίας και αδιεξόδου πρόκειται) δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση. Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να την ισχυροποιήσει!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οποιος παρακακολούθησε ή διάβασε την ομιλία και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας, θα διαπίστωσε οτι ο Πρόεδρος του Συναπισμού έχει νερώσει τόσο πολύ το …κρασί του, που δεν έχει πια καμιά σχέση με τον …επαναστατικό Αλέξη!

Στον αέρα πάν, εκείνες οι διακηρύξεις για έξοδο από το ευρώ. Ο Αλέξης….μεταλάσσεται. Στρογγυλεύει τα λόγια του. Εκπαιδεύεται με άλλα λόγια σε πιο…μετριοπαθείς θέσεις!

Εμεινε μόνο ο Στρατούλης να ονειρεύεται να σκίσει τα μνημόνια στη Βουλή και ο Λαφαζάνης να φαντασιώνεται επιστροφή στη δραχμή. Ακόμα και ο μέντορας του Αλέξη, ο πνευματικός πατέρας, ο Αλέκος Αλαβάνος έριξε το δηλητήριό του για τον διάδοχό του λέγοντας πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν …μετεωρολογικό δελτίο!

Παράλληλα, βρήκαν την ευκαιρία τόσο ο Μανώλης Γλέζος, όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης να αποκαλύψουν εκείνο που γνωρίζαμε όλοι ο,τι τα …οικονομικά του προγράμματος του Αλέξη, δεν βγαίνουν. Με άλλα λόγια, λεφτά…δεν υπάρχουν!

Πως να τα συγκεράσει, λοιπόν, όλα αυτά ο Αλέξης; Ε, ως παλιός ….επαναστάτης, έδωσε εντολή για μια επαναστατική γυμναστική! Υποβάλλουμε, δηλαδή, μια πρόταση μομφής και επιχειρούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση! Οι διαφορές έρχονται σε δεύτερο πλάνο, ο …ηγέτης δηλώνει έτοιμος να καταλάβει τα…ανάκτορα, οι βουλευτές και τα στελέχη είναι …απασχολημένα! Για αργότερα έχει….ο Θεός!

Ομως, γιατί η κίνηση αυτή του Αλέξη είναι καλοδεχούμενη για την κυβέρνηση;

Πρώτα-πρώτα ο Πρωθυπουργός αποκτά μια ανάσα 6 μηνών! Ως γνωστόν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, νέα πρόταση μομφής μπορεί να υποβληθεί, μετά την παρέλευση εξαμήνου από την προηγούμενη! Δηλαδή, ο Αλέξης λέει στον Πρωθυπουργό να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να επικεντρωθεί στην Προεδρία της Ε.Ε.

Δεύτερον, το τελευταίο διάστημα αρκετοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο είχαν αρχίσει να λύνουν το ζωνάρι τους για καυγάδες. Ε, λοιπόν, ιδού η ευκαιρία! Οποιος διαφωνεί, μπορεί κάλιστα να καταψηφίσει την κυβέρνηση και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές! Οχι κριτική εκ του ασφαλούς! Καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Τρίτον, ο Πρωθυπουργός θα έχει την δυνατότητα και μάλιστα στην ολομέλεια της Βουλής να παρουσιάσει το σχέδιό του για την έξοδο από το μνημόνιο. Και το σχέδιο αυτό είναι βέβαιο οτι το επεξεργάζεται ήδη από καιρό, αν κρίνουμε από τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Πρετεντέρη. Βέβαια, θα έχει αναμφίβολα και την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι, από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ποιά είναι επιτέλους η πρότασή του. Τι ισχύει; Αυτά που είπε ο ίδιος στο Τέξας; Αυτά που λέει ο Λαφαζάνης; Τι έχει να απαντήσει στους Γλέζο και Δραγασάκη;

Τέλος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται πάλι αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία και τις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόϊκας, έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τους υπενθυμίσει ποιά είναι η …εναλλακτική πρόταση της χώρας!

Θα ήθελα να κλείσω με μια μάλλον…αιρετική πρόταση: Μήπως θα ήταν προτιμότερο ο Πρωθυπουργός να κάνει …δεκτή την πρόταση Τσίπρα και να προκηρύξει εκλογές εντός των απο το Σύνταγμα προβλεπομένων ημερομηνιών; Θα το φυσάει ο Αλέξης και δεν θα ….κρυώνει!!!

Αδέξιος Δεξιός

http://www.antinews.gr/2013/11/07/233470

Δεν υπάρχουν σχόλια: