slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαχαιρίδης: «Δεν μπορούν να πουληθούν οι αλυκές. Είναι NATURA»

Πρώτη καταχώρηση: 10:18 μμ, 18 Σεπτεμβρίου 2013
Το θέμα της παραχώρησης των αλυκών της Νάξου στο ΤΑΙΠΕΔ, ήταν ένα από τα θέματα που έθιξε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στη σύσκεψη για ζητήματα της Νάξου που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι στο δημαρχείο.
Ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός σε ότι αφορά το θέμα της πώλησης των αλυκών, τόνισε με έμφαση ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε οτιδήποτε έχει να...
κάνει με περιουσιακά στοιχεία που έχουν σχέση με το περιβάλλον«, συμπληρώνοντας ότι, «οι περιοχές NATURA εξαιρούνται από κάθε τέτοιου είδους διαδικασία«.
Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου είπε ακόμη ότι, για να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στις τοπικές αρχές – περιφέρεια και δήμο – «και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον να τις αγοράσουμε εμείς» είπε.
«Οι λίμνες αυτές είναι NATURA» επανέλαβε, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκποιηθούν, «ας το ξεχάσουν όσοι ενδιαφέρονται» τόνισε.
Σε ερώτημα γιατί οι λίμνες παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Μαχαιρίδης είπε ότι η παραχώρηση των λιμνών είναι στο πλαίσιο της παραχώρησης όλης της δημόσιας περιουσίας στο ταμείο αξιοποίησης της.
Ακούστε τον κ. Μαχαιρίδη: 
00:00
00:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: