slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γη και ύδωρ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να διορισθούν γιατροί στο Αιγαίο

Γη και ύδωρ δίνει το υπουργείο υγείας στους νέους γιατρούς ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου.
Μετά την άρνηση των νέων γιατρών να διοριστούν στις ακριτικές περιοχές γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στοςυ μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να....  επιλύσει το μείζον αυτό θέμα.
Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των εξόδων των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή.


Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο Αιγαίο είναι αποκαρδιωτική.Ενδεικττκή είναι n περίπτωση της Πάτµου όπου στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισµός για να διενεργηθούν
εξετάσεις, δεν υπάρχει όµως το προσωπικό, δηλαδή µικροβιολόγος και παρασκευαστής.

Συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Κάλυµνο ή και στη Ρόδο για να υποβληθούν σε μικροβιολογικές εξετάσεις.

Άλλη μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Πάρος όπου το νησί παραμένει χωρίς παιδίατρο εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια Η θέση επαναπροκηρύσσεται διαρκώς, αλλά οι γιατροί δεν προσέρχονται.
http://iatropedia.com/articles/read/4751

Δεν υπάρχουν σχόλια: