slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το MEGA πάει Νάξο!

mega

Ένα πανέμορφο οδοιπορικό που αναδεικνύει τις μυστικές ομορφιές της Νάξου, πραγματοποιείται αυτό το διάστημα από τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού MEGA.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο ρεπόρτερ Μάριος Κωνσταντινίδης (για λογαριασμό της πρωινής εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA), συνομίλησε με την Πόπη Αλιμπέρτη, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «οι ομορφιές της Νάξου είναι τόσες πολλές, που τρεις μέρες στο νησί σίγουρα δεν φτάνουν, αφού μόνο για να δει κάποιος τα βασικά αξιοθέατα, χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα».

Ξεναγός του τηλεοπτικού συνεργείου ο πρόεδρος της ΕΑΣ

2

Συνοδός και «ξεναγός» του συνεργείου του μεγάλου καναλιού καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νάξο, είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Καπούνης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων, μέσα από το ρεπορτάζ του, αναδεικνύεται σημαντικά ο πρωτογενής τομέας του νησιού, ο οποίος αποτελεί μαζί με τον τουρισμό, βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός, ότι στο ρεπορτάζ του MEGA αναδεικνύεται η φημισμένη Ναξιακή πατάτα, αλλά και διάφορες άλλες αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο νησί.
Αφιέρωμα στα αξιοθέατα του νησιού
Το τηλεοπτικό συνεργείο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί, τράβηξε πλάνα και από όλα τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες του νησιού, όπως οι φανταστικές αμμουδιές, το Κάστρο της Χώρας, τα χωριά του ορεινού όγκου της Νάξου κ.α.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μ. Κωνσταντινίδη, αυτό που αποπνέει μια ιδιαίτερη αισιοδοξία, είναι ότι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η νεολαία της Νάξου δείχνει ότι ατενίζει το μέλλον με θετική ματιά, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Μάλιστα κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον ρεπόρτερ του MEGA είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη που εκφράζεται έμπρακτα οι πολίτες, ώστε ακόμα και οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του τοπικού πληθυσμού, να μπορούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην.

hora-naxos_1369657316635

Όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια, στο οδοιπορικό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», γίνεται μνεία και στα θαλάσσια σπορ που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης της Νάξου, όπως το windsurfing και το kitesurfing.
Στόχος του κ. Κωνσταντινίδη, είναι η επίσκεψη του καναλιού στο νησί να καθιερωθεί και να γίνεται μια παρουσίαση σε κάθε αρχή της τουριστικής σαιζόν.
Τα ρεπορτάζ-αφιερώματα στη Νάξο του MEGA, θα παρουσιαστούν σταδιακά μέσα από την εκπομπή των κ.κ. Καμπουράκη Οικονομέα «Κοινωνία Ώρα MEGA», το επόμενο διάστημα, σε διαδοχικές εκπομπές.
 http://www.naxosnow.gr/to-mega-pai-naxo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: