slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΕΡΤ: Δεν είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα ισότητας…

 Πολλοί έγραψαν, γράφουν και θα συνεχίσουν να γράφουν για το αν έπρεπε να κλείσει ή όχι η ΕΡΤ. Για το αν έπρεπε να γίνει με αυτό τον τρόπο ή όχι. Για το αν η δυσωδία της ΕΡΤ ήταν μεγάλη ή μικρή (μόνο σε αυτό διαφωνούν, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ότι η ΕΡΤ βρωμούσε).

Και κάποιοι τέλος τολμούν και θέτουν και θέμα δημοκρατίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κάποιοι αναδεικνύουν το ζήτημα στο μείζον για τη χώρα.

Κάποιοι τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Αυτοί οι ίδιοι, στα 3 χρόνια του μνημονίου, δεν μίλησαν για τίποτα άλλο.

Δεν είδαν άραγε τίποτα στα 3 αυτά χρόνια?

Τους απολυμένους σε εργοστάσια, το κλείσιμο εταιρειών, μαγαζιών, περιπτέρων, την εξαφάνιση κλάδων, που δεν θα ξανανοίξουν όχι σε ένα τρίμηνο, αλλά ούτε σε δέκα χρόνια. Τις οικογένειες αυτών των απολυμένων, την αξία της εργασίας τους, την ανάγκη άμεσης αποκατάστασής τους.

Όχι φίλε μου, αυτά δεν τα είδαν. Δεν τα κατήγγειλαν, δεν αντέδρασαν, δεν προσπάθησαν να ρίξουν κυβερνήσεις για αυτά.

Μπορεί βέβαια να απεργούσε τότε η ΕΡΤ -  για να μην χάσει η συντεχνία τα προνόμια όπως συνέχεια τα τελευταία χρόνια - και να μην ενημερώθηκαν.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι απλά δεν νοιάστηκαν, γιατί ο εργάτης, ο περιπτεράς, ο υπαλληλάκος, ο ταμίας, η γραμματέας, η τηλεφωνήτρια, ο courier, ο φύλακας δεν έχουν μικρόφωνο και κάμερα.

Γιατί απλά δεν είναι ο κομματικός μηχανισμός προβολής τους.

Γιατί απλά έχουν δική τους φωνή, αλλά δεν μπορούν να τη μεταδώσουν.

Δυο πράγματα σε όλη αυτή την υπόθεση με βασανίζουν πιο πολύ και θα τα μοιραστώ:

1.       Άραγε τι σκέφτονται για όλα αυτά οι απολυμένοι του 902, που δεν βρήκαν συμπαράσταση από κανέναν, όταν ο σταθμός τους κήρυξε τον ανένδοτο για να μην απολυθούν οι κηφήνες της ΕΡΤ?

2.       Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κακώς τον καθύβριζε ο κόσμος σε παρελάσεις, όταν έβλεπε απολυμένους κάθε μέρα, όταν τον καλούσε ο κόσμος να πάρει θέση σε περικοπές συντάξεων και μισθών, γιατί δεν έκανε ούτε μια διαρροή?

 

Γι΄αυτό σας λέω, δεν είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα ότι εσύ κι εγώ δεν είμαστε ίσοι με τους άλλους.

Βλέπεις εσύ κι εγώ δεν έχουμε ούτε κάμερα ούτε μικρόφωνο.

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ του μπλοκ που σε έχουν βολέψει με σάλιο φύλακα στο Αρσάκειο θα στείλεις καμιά επιστολή συμπαράστασης στους άλλους όπως γράφεις σαν εσένα βολεμένους της ΕΡΤ;; Στείλε για να στείλουν και αυτοί για εσένα μόλις σου βάλλουν χέρι και μάλιστα πολύ σύντομα που θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ο Βρούτσης, ούτε ο Ανωμερίτης ούτε κανένας άλλος Φιλοτήτης θα σε σώσει. Έρχεται η ώρα σου.

Ανώνυμος είπε...

παρε φορα μαλακα να του Κ@@@@Τ@@@@@@@@@@