Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Σιγά, σας έθιξαν το «τοτέμ» της… δημοκρατικής παράταξηςΚι εκεί που λέγαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπέρασαν το κακό τους παρελθόν, κατέβασαν τις διαχωριστικές γραμμές για το καλό του τόπου, να ’σου ξανανοίγουν μέτωπα που κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι είναι τόσο εύκολο να κλείσουν.
Μια φράση του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ ήταν αρκετή για να «βάλει φωτιά στα τόπια». Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ; «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».
Πολιτική άποψη από πολλούς αναλυτές και πηγές τεκμηριωμένη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που....
πιστεύουν ότι η επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου να μοιράσει χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο, να κατασπαταλήσει τα ΕΟΚικά κονδύλια, τα ΜΟΠ και τις αγροτικές επιδοτήσεις ήταν για τη χώρα καταστροφική. Η περίοδος 1981 -1984 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως περίοδος σημαντικών αλλαγών προς μια πιο ανοικτή κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Και φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η «Αλλαγή» μπορεί να μην ήλθε όπως όλοι πίστεψαν αλλά τουλάχιστον έβγαλε από την αφάνεια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ήταν αποκλεισμένο. Κι αυτό το οφείλει και στην παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τις βάσεις για τον εκδημοκρατισμό και εκχουντισμό της χώρας.
Όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά προκειμένου να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του «κράτος». Τότε μπήκαν οι βάσεις για το τεράστιο ελληνικό χρέος, και τότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες εστίες του πιο άθλιου συνδικαλισμού που έζησε ο τόπος. Και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 1985 κατάλαβε και ο Ανδρέας το έγκλημα που είχε κάνει και προσπάθησε να εφαρμόσει κάποιου είδους λιτότητα. Τον «έφαγε» ωστόσο η μεγαλομανία και ο αυθορμητισμός του.
Εν πάση περιπτώσει, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ακόμη τον Ανδρέα «ιερή αγελάδα», κάτι σαν τοτέμ που πρέπει όλοι να προσκυνούμε και να προσέχουμε τι λέμε. Λες και δεν έχει κανείς δικαίωμα να ασκεί κριτική στα… ιερά τοτέμ του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τώρα από την απόσταση των 30 χρόνων.
Δεν πρόλαβε να το πει ο Βορίδης αυτό και βγήκαν κάποιοι νεόκοποι Πασόκοι, από αυτούς που δεν ήξεραν καν κατά που πέφτει το Καστρί, για να τα βάλουν με όσους θίγουν τα ιερά και όσια του ΠΑΣΟΚ. Ο Καρχιμάκης συνέστησε προσοχή στο Βορίδη για τις αναφορές του στον Ανδρέα. Επισημαίνει μάλιστα ότι το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι συνυφασμένο στη λαϊκή συνείδηση με την πολιτική της προσφοράς, της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας. Και συνέχισε: «Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της Δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της κοινωνίας».
Για την ταμπακιέρα τίποτε. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας… τουμπεκί.
Στη συνέχεια βγήκε ο Δ. Καρύδης και δήλωσε: «Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. ‘Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».
Σεβαστό το δικαίωμα των νεόκοπων Πασόκων να υποστηρίζουν το έργο του ιδρυτή της παράταξης. Άλλο τόσο σεβαστό, όμως, είναι και σε άλλους να ασκούν κριτική. Ο Βορίδης και ο κάθε Βορίδης έχει δικαίωμα να βλέπει και τα στραβά της Πασοκικής διακυβέρνησης και να τα λέει. Άλλωστε, στο ΠΑΣΟΚ δεν τολμάνε να αναφέρουν το όνομα του Ανδρέα λες και είναι ο Μεγάλος Προφήτης.
Το λάθος του Βορίδη είναι ότι ανοίγει μέτωπα σε μια χρονική στιγμή που απαιτείται συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία των δύο κομμάτων. Διότι αν βγουν οι Πασόκοι και βρίζουν τον Καραμανλή και ξαναβγούν οι Νεοδημοκράτες και βρίζουν το Σημίτη κ.λπ. τότε είναι σίγουρο ότι τα μουστάκια του Αλέξη Τσίπρα θα γελάνε και θα τρίβει τα χέρια του που οι κυβερνητικοί εταίροι βγάζουν τα μάτια τους.
Ωστόσο, ας κάνουν και λίγη κριτική στην Ιπποκράτους για την πολιτική ιστορία της παράταξής τους. Δε βλάπτει φυσικά ούτε και τη ΝΔ να βλέπει τα λάθη του παρελθόντος και να γίνεται καλύτερη. Το έχει ήδη καταφέρει όταν το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρόεδρος, έξω από τζάκια και πολιτικές ίντριγκες του παρελθόντος.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να κάνετε ακροδεξιά ρεμάλια με τους τραμπούκους σας που προσπαθούν να ψαρέψουν από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είστε καταδικασμένοι στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων που έζησαν ή γνωρίζουν ποιοι έφεραν τις μεγάλες εθνικές καταστροφές, τις Χούντες, τους Βασιλιάδες, τη διχοτόμηση της Κύπρου, τους διωγμούς και τις εξορίες των αριστερών και δημοκρατικών Ελλήνων, τους προστάτες του ισχυρού κεφαλαίου, των δοσίλογων και Γερμανοτσολιάδων. Τα κομματικά σας απόβλητα τύπου Άδωνη, Βορίδη κλπ μη σκαλίζουν την ιστορία μη διχάζουν το λαό και μη προκαλούν τους δημοκρατικά σκεπτόμενους και έχοντες μνήμη και πολιτική παιδεία Έλληνες γιατί τότε θα οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις που μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι εντός και εκτός Ελλάδας εχθροί. Με αυτή τη διχόνοια και την πόλωση που προσπαθούν να προκαλέσουν οι τραμπούκοι σας μοναδικό κομματικά κερδισμένο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι του θα πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και τότε αντίο στην εξουσία σας. Μόνη σας ελπίδα για εξουσία θα είναι τότε η συγκυβέρνηση με την Χ.Α και τους Α.Ε. με επακόλουθο το κομματικό σας τάφο. Μη προκαλείτε γιατί τα όρια της Εθνικής ευθύνης μας κάποια στιγμή τερματίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Επιστρατεύθηκαν οι ΕΚΟΦΙΤΕΣ και όλα τα φασιστοειδή για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Σαμαρά και του Μπενίτο που κάνει το δεκανίκι του.
Oι αδελφές της ΝΔ που είχαν χαθεί στο "χρονοντουλαπο ..." βγάζουν γλώσσα και σπρώχνουν το δημοκρατικο κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάει άλλο ..στη στεριά δεν ζει το ψάρι ... ούτε επιβιώνουν εκτρώματα ΠΑΣΟΚοΔεξιάς. Αφήστε τους φασίστες να τα βρούν με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να αναβιώσει το κράτος της Δεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τις "καρφιτσες", τους Κοτζαμάνηδες, τους ΕΣΑτζήδες και ότι άλλο τους χαρακτηρίζει. Αυτοί είναι και τους ξέρουμε καλά, πολύ περισσότερο στις μικρές κοινωνίες που είναι οι ίδιοι ρουφιάνοι και καταδότες απο τη κατοχή και τη χούντα μέχρι το αστυνομικό κράτος της ΕΡΕ.