slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης με σχέδιο Αριάδνη Vs "μαϊμού" συντάξεων

Αριάδνη Vs  μαϊμού  συντάξεωνΕκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η παραβατικότητα σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Ο κ. Βρούτσης μίλησε για 500 εκατ. ευρώ τα οποία χάνονται ετησίως και τόνισε ότι εκτός από "δημοσιονομικό πρόβλημα είναι και κοινωνικά άδικο".


Τα ελεγκτικά εργαλεία παρεμβαίνουν μόνο σε ένα πεδίο παραβατικότητας, αυτό του θανάτου, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πεδία που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ, όπως οι άγαμες χήρες και οι συντάξεις χηρείας.

"Η Αριάδνη που παραπέμπει στο λαβύρινθο και το μίτο, θα μας δώσει τη δυνατότητα η Ελλάδα τα ασφαλιστικά ταμεία να δουν ένα εκσυχρονιστικό άλμα" είπε ο υπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "από 1/-1/2013 δεν θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα".

"Τυφλά" χαρακτήρισε τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά τις αλλαγές σε δημογραφικό και οικογενειακό επίπεδο και εκτίμησε ότι "μέσω της συμβολαιογραφικής παρέμβασης που δεν θα είναι χρονοβόρα, η Ελλάδα κάνει άλμα προς τα μπροστά".

Αναφερόμενος στη συμβολαιογραφική πράξη που πρέπει να γίνεται πριν από κάθε μυστήριο ο κ. Βρούτσης είπε: "Για να γίνει κηδεία ή γάμος υπάρχει ληξιαρχική πράξη. Τη δουλειά μέχρι σήμερα την κάνουν τα γραφεία τελετών για τις κηδείες... Απλά θα υπάρξει ένα διοικητικό βήμα παραπάνω, που θα το κάνουν πάλι τα γραφεία τελετών, θα επιφέρει και άλλα οφέλη. Θα γίνεται διασταύρωση και του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Θα ενημερώνεται άμεσα η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων. Θα έχουμε αμέσως μια ταυτοποίηση αλλαγών. Το εγχείρημα είναι μεγάλο".

Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων σύνταξεων του ΙΚΑ που δεν απογράφησαν ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι θα μειωθεί, αλλά απομένει η απογραφή των άλλων ταμείων και ειδικότερα του ΟΓΑ, που εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αντίστοιχη εικόνα. Από 1/01/2013 δεν θα ξαναδεί κανείς αυτό περί μαϊμού συντάξεων, υποστήριξε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι δεν θα μειωθεί, ενώ τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων είναι το μόνο ζήτημα που έχει τεθεί από την τρόικα, και το υπουργείο όπως επισήμανε δεν το δέχθηκε. Σε περίπτωση που πρέπει να μπει προαπαιτούμενο "τότε θα φτιάξουμε ειδικές γραμμές άμυνας, να επανατοποθετηθούμε. Δεν έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο μέχρι τώρα" είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: