slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Επανεξέταση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων» ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος

Και καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Σύρου-Ερμουπόλεως, Ιωάννη Δεκαβάλλα, με αίτημα την επανεξέταση της πρόσφατης Κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ταχυδρομείων. Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα ΕΛΤΑ στην περιοχή των Κυκλάδων.





Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.



Αθήνα, 11.10.2012

Ο καταθέτων Βουλευτής


Νικόλαος Συρμαλένιος



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΡΟΣ 841 00

ΤΗΛ: 22810 – 82875 / 81447  ΦΑΞ: 22810 – 81131 /            Email: info@pednotiouaigaiou.gr
ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
11 / 10 / 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Με επιστολή προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ.κ. : Κωστή Χατζηδάκη και Σταύρο Καλογιάννη, με αίτημα την επανεξέταση της πρόσφατης Κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων,  παρενέβη  ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :
Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή με αίτημα την επανεξέταση της πρόσφατης Κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ταχυδρομείων.
           Ως φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε αντίθετοι σε αυτή την πρόθεση της Κυβερνήσεως, διότι θεωρούμε ότι το έργο που προσφέρουν σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό,  το οποίο προσφέρεται με χαμηλό κόστος και με υψηλή ποιότητα. Ιδιαίτερα στο νησιωτικό χώρο των Κυκλάδων με τα 24 κατοικημένα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές των μεγάλων νησιών, ο ταχυδρομικός υπάλληλος είναι αυτός που βρίσκεται πάντα κοντά στους δημότες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο και τους εξυπηρετεί, εκτός από την ταχυδρομική υπηρεσία που παρέχει και με υπηρεσίες γενικότερου οικονομικού συμφέροντος, (συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, κλπ). Γι΄ αυτό άλλωστε παγκόσμια η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται κύρια από τους δημόσιους φορείς.
                 Θεωρούμε ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του ταχυδρομείου θα υπάρξει σημαντική συρρίκνωση με κλείσιμο γραφείων στα νησιά μας, με μείωση του εργαζόμενου προσωπικού και με σημαντική αύξηση του οικονομικού κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί ένα ακόμη πλήγμα και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, ενδυναμώνοντας την απομόνωσή τους, ενώ αντίθετα θα έπρεπε ο σχεδιασμός της πολιτείας να κατευθύνεται στην άρση της απομόνωσης των νησιών, προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες με δημόσιους και κοινωνικούς φορείς, έτσι ώστε αυτές να φτάνουν ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί.

                                    Από το Γραφείο Τύπου

του Τ. Π. Κυκλάδων  της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: