slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

AKOMH KAI… ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο BEΝΙΖΕΛΟΣ;

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα βρεθεί σήμερα (13.30) για να δώσει εξηγήσεις για τη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν θα περάσει ευχάριστα, όπως δηλώνουν αυτοί που ξέρουν. Στις 16:00 έχει κληθεί ο Φ. Σαχινίδης.
Η μη αξιοποίηση της λίστας την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Βενιζέλος, ακόμη κι αν δεν το βαραίνει άμεσα τον… καθιστά πολιτικά υπεύθυνο. Η διακράτησή της, δε, στο γραφείο του είναι κάτι που δύσκολα αντέχει στην κριτική, εκτός κι αν τα επιχειρήματα που θα επικαλεσθεί είναι πολύ ισχυρότερα από όσα ανέφερε προ ημερών στο Mega.

Ένα πράγμα, ωστόσο, είναι σίγουρο. Ότι ο κ.Πεπόνης, ο οικονομικός εισαγγελέας, έχει «απασφαλίσει» και σκέφτεται τα πάντα. Από την (κατά πολλούς, σίγουρη) παραπομπή του Διώτη μέχρι αυτή… του Βενιζέλου.

Στις 16.00 έχει κληθεί σε ακρόαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Στην Επιτροπή Θεσμών έχει κληθεί επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η ακρόαση του οποίου θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη λίστα, με ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: