slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ» CD

Η ελληνική κυβέρνηση θα διαλευκάνει την τύχη του χαμένου CD  με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τη Γενεύη, ακόμη κι αν χρειαστεί να ζητήσει… αντίγραφο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 
Μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το θέμα αποτελεί για αυτόν προτεραιότητα. «Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς της HSBC στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, την Γαλλίδα ομόλογό του εκείνη την περίοδο.

Ανώνυμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών  υποστηρίζει μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ότι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες. Δεν ολοκλήρωσαν όμως τις έρευνες, «λόγω πιέσεων από πολιτικούς και κορυφαίους επιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: