slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιοι είναι πίσω από τον λογαριασμό;

Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι κρύβονται πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό ''μαμούθ'' ύψους 7,9 εκ. ευρώ, που βρέθηκαν σε Δικαστική υπάλληλο, ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συντονιστής του κινήματος ''ΚΙΝ.Α'', Νίκος Νικολόπουλος.
''Η Δικαστική αυτή υπάλληλος εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, αλλά παρακαλώ προσέξτε με ποιό ''σκεπτικό''. Διότι διέπραξε τα πειθαρχικά παραπτώματα της ''αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας'', δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, ερωτηθείς για την πρωτοβουλία του να πάει το θέμα στη Βουλή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι ''είναι πραγματικά αδύνατο με τον μισθό του δικαστικού υπαλλήλου, να σωρευθούν τραπεζικές καταθέσεις αυτού του ύψους, αλλά ταυτοχρόνως, όπως λέγουν πρόσωπα τα οποία κινούνται στον δικαστικό χώρο, οι αρμοδιότητες των δικαστικών υπαλλήλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων, δεν είναι τέτοιες ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών τέτοιου ύψους, ακόμη και για μη σύννομη ή παράτυπη άσκηση αποκλειστικά δικών τους καθηκόντων''.

Ο βουλευτής ζητά να μάθει ''ποιά πρόσωπα κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό και αν έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες''.
''Θέλω να μάθω μαζί με τους συναδέλφους μου στη βουλή, εαν διεξάγεται έρευνα, για το ποιοι έχουν καταθέσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα επιμέρους ποσά, ώστε να συγκεντρωθεί η κατάθεση του συνολικού ύψους των 7,9 εκατ. ευρώ'',  αναφέρει το έγγραφο που κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός βουλευτής αποκάλυψε πως ζήτησε να κατατεθεί κατάσταση στη βουλή που να εμφανίζει το ονοματεπώνυμο αυτών, την δικαστική δίωξη και εκκρεμότητα, καθώς και κάθε καταδικαστική απόφαση, που τους αφορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: