slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί χρεοκοπίας

Την αντίθεσή του με τις δηλώσεις των Λαφαζάνη, Κουράκη και Στρατούλη για τα περί χρεοκοπίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες απέστειλε επιστολή ζητώντας τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να συζητηθεί το θέμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ανέφερε ότι «η....
χρεοκοπία δεν είναι κατ'ανάγκη καταστροφική, αλλά αποτελεί το όπλο αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους». «Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Αυτό που είπε ο Λαφαζάνης, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι ότι ''μη μας παραζορίζετε'', γιατί ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο», τόνισε ο Τάσος Κουράκης και πρόσθεσε πως «αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο, ουσιαστικά μπορείς με κάτι να διαπραγματευτείς και κάτι να απειλήσεις, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να χάσουν τα πάντα».

Τέλος ο Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στον Flash, δήλωσε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας», χαρακτηρίζοντας «αυτονόητα» τα όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως τόνισε «η χώρα έχει τη δυνατότητα να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων».

«Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος, όπως αναφέρει το Mega, με σημερινές δηλώσεις του κατηγορεί τους συναδέλφους του ότι προκαλούν «σύγχυση και αβεβαιότητα στο λαό» και ζητεί να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα του κόμματος για για συζητηθεί το όλο θέμα.

«Αφού έχουμε καταλήξει ότι τη μάχη θα την δώσουμε και τώρα την ύστατη στιγμή μέσα στη ζώνη, εντός ευρώ, το να αρχίζει να λες αυτονόητα, ιδεολογικά ζητήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν, δημιουργούν σύγχυση στον λαό, δημιουργούν μια αβεβαιότητα στον λαό κλπ. δεν εξυπηρετείς τον κοινό αγώνα που είναι και αγώνας της Αριστεράς, είναι της πατρίδας, είναι και του λαού. Απέστειλα επιστολή και βεβαίως και στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και ζητάω να συγκληθούμε», είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: