slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. Κόκκινος: "Τραγική η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας και στις υπηρεσίες της Πάρου"

Περιοδεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος στην Πάρο στις 15 και 16 Αυγούστου 2012.

•Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου παρακολούθησε τη λειτουργία και στη συνέχεια τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πάρου που ακλούθησαν.

•Το πρωί της 16ης Αυγούστου συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μπιζά και στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ΄΄ μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Πάρου όπου είχε συνάντηση με το ιατρικό , διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως διαπίστωσε και αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκινος:

Τα τελευταία δυο χρόνια το Κ.Υ. της Πάρου βιώνει πρωτοφανή παρακμή και κατ΄ επέκταση οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού. Οι ηρωικές προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού είναι αδύνατον να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός της Πάρου και της Αντιπάρου πολλαπλασιάζεται.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ, ενώ μειωμένο είναι το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι υπηρετούντες Αγροτικοί Ιατροί επωμίζονται τον αυξημένο όγκο εργασίας .

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

•Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πάρου-Αντιπάρου και είχε συνάντηση με τους υπάλληλους. Οι υπηρεσίες ΄΄αποψιλώνονται΄΄ καθημερινά και οι εναπομείναντες υπάλληλοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Υπάρχουν τμήματα χωρίς ούτε έναν υπάλληλο!

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδιώξει την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών.

Απαιτείται να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση τους σε ένα κτίριο ώστε να μειωθούν λειτουργικά έξοδα της περιφέρειας και να γίνει πιο εύκολα πρόσβασιμη για τους πολίτες και εύρυθμη η λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: